KARABAĞLAR CHP'DE İSYAN!

TAKİP ET

Kongre sürecine giren CHP'de ilçe başkanları adayları tek tek açıklama yaparken Karabağlar CHP'de delegeler isyana başladı. Belediye'nin muhalif listeye karşı mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız etrafında toplamaya çalıştığı gruplar isyan etti.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ ÖZEL-CHP Karabağlar İlçe Kongresine sayılı günler kala belediye cephesinde aday durumu netleşmedi. Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ve eski İlçe Başkanı Polat Manduz'un girişimleri ile bir araya gelen ekiplerde kriz derinleşiyor. Geçtiğimiz günlerde ardı ardına ekipler adına toplantılar yapan mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi  Ali Bartu, Konak eski Gençlik Kolları Başkanı Özkan Tice, eski Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Yolal ve Mehmet Kaya uzlaşmaya varamadı. 

Selvitopu'na İsyana Gidiyorlar

Daha önce de birkaç kez bir araya gelen ekiplerin dün yapılan son toplantıda isim olarak Ali İhsan Yıldız'ın dayatılması üzerine Bünyamin Yolal ve Mehmet Kaya'nın bu yapıyla hareket etmelerinin mümkün olmadığını belirterek toplantıyı terk ettikleri diğer isimlerin ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'yla görüşme kararı aldıkları ve Başkanlık Özel Kalemi'nden randevu bekledikleri öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, ekipler özellikle Ali İhsan Yıldız'ın dayatılmasına tepki gösterdiği ve Yıldız'ın kendin destek verenleri bile küstürdüğü ve muhalefetin de bu küskünler grubundan destek aldığını iletecekler.