Karabağlar'da Hile İddiası Bitmiyor... Bu Kez Bahar Mahallesi!

TAKİP ET

Karabağlar Bahar Mahallesi'nde, geçen Cumartesi günü, CHP'nin yaptığı mahalle delege seçimlerine İl Yöneticisi İrfan Can ve İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiğini öne süren bazı Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Bahar Mahallesi üyeleri tutanak tutarak itirazda bulundu.

Ege Postası'ndan Yağmur Uygur'un haberine göre, Bahar Mahallesi'nde mavi ve beyaz listenin karşılaştığı delege seçimlerinde İlçe Yöneticileri tarafından beyaz listenin kazandığı açıklanmıştı. Mavi liste temsilcileri ve mahalle üyelerinin bir kısmı bu karara itiraz ederek tuttukları tutanağı Genel Başkanlık, İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı'na yolladı. Yapılan seçimde usulsüzlük olduğunu ifade eden partililer sandık başında görevli isimlerin açıkça taraflı olduklarını beyan ettiklerini öne sürdü. Tutanak'ta "İlçe Başkanlığı tarafından seçim görevlisi olarak belirlenen Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın taraflı olması, Bahar Mahallesi üyelerinden Şehriban Keskin Çaylak'a 'Beyaz listeye oy ver' demesiyle de üyeler tarafından tepkiye neden olup taraf oluşunu kesinleştirmiştir. Yönetimin bu konuda daha hassas ve adil davranıp tarafsız olan bir yetkiliyi görevlendirmesi gerekirdi" ifadeleri yer aldı.

"SANDIK KAÇIRILDI"

Sandıkta kimlik ibraz edilmeden oy kullandırıldığını da iddia eden üyeler İl yöneticisi İrfan Can'ın davranışlarını da tutanağa geçirdi. Can'ın sandıkların sayımı bitmeden gözlemcileri dışarı çıkardığının iddia edildiği tutanakta "Kimlik ibraz edilmeden oy kullanıldığı mahalle üyelerimiz tarafından  görülmüştür. Bahar Mahallesi seçimlerinde yapılan bu usulsüzlüklerin yanında beyaz listede yer alan ayıca İl Yöneticisi olan İrfan Can'ın, oy pusulası sayımı sırasında sayım sonuçlanmadan, bizlerin sözlü itirazları dinlenmeden içeriye girerek 'çıkarın şunları dışarıya' sözleri, partimizde yetkili olan bir yöneticiye kesinlikle yakışmamaktadır. İlçe görevlisi de delege adayı olan İl Yöneticisi İrfan Can'ın emirlerini dinleyerek sonucu kesinleştirmeden oy pusulaları ve zarfları alarak tutanak tutmadan apar topar seçim yerinden kaçırmışlardır. Kazandıklarını iddia ettikleri seçim yerinden tutanak tutulmadan pusulalar neden kaçırılır?" ifadeleri kullanıldı.

"YERLE BİR EDİLDİ"

İtiraz eden partililer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atıfta bulundukları tutanakta "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde olması gerektiğini söyledi, adalet, barış ve hoşgörü söylemleri maalesef bu yöneticiler tarafından yerle bir edilmiştir. Seçimde usulsüzlük yapıldığı ve bu tür müdahalelerde bulunan kişiler hakkında gerekli işlemin yapılması, aynı zamanda seçimin tekrarlanmasını biz Bahariye Mahallesi Üyeleri ile dışarıdan gözlemci olan Karabağlar Belediye Meclis Üyeleri tarafından imza altına alınmıştır" denildi.