Karabağlar'da MHP oyları İYİ Parti'ye mi kaydı?

TAKİP ET

Karabağlar'da bulunan ve MHP'ye olan yakınlığı ile bilinen Sivaslı dernek Güneykayalılar Derneği'nin, İYİ Parti'yi destekleyeceği iddia edildi. İYİ Parti'nin Karabağlar Adayı Gökhan Uzun, derneği daha önce ziyaret etmesine rağmen Güneykayalıların daveti üzerine ikinci kez Sivaslılarla buluştu. Bu buluşma akıllara, 'Karabağlar'da MHP oyları İYİ Parti'ye mi kaydı?' sorusunu getirdi.

Ege'ye Bakış'tan Mert Delen'in haberine göre 31 Mart Yerel Seçimleri’nde son viraja girildi. İzmir’de seçim sonucunun ne olacağı merak konusu olan ilçelerin başında gelen Karabağlar’da, yeni gelişmeler olmaya devam ediyor. Karabağlar’da seçim, AKP adayı Sadık Tunç ve CHP adayı Helil Kınay arasında geçecek gibi görünüyor. Ancak Karabağlarlı vatandaşların kafası hayli karışık.

SEÇMENDEN CHP’YE İSTEKSİZ OY

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, CHP adayı olması nedeniyle temelde bir kitleye sahip. Ancak Muhittin Selvitopu dönemindeki yetersiz belediyecilik ve Kınay’ın Bornova’dan aday adayı olması Karabağlarlıların CHP’den uzaklaşmasına yol açtı. Yine de Karabağlar seçmeni, ‘AKP kazanmasın’ düşüncesiyle 31 Mart günü, istemese de CHP’ye oy verebilir.

TUNÇ’UN AKP ADAYI OLMASI SEÇMENDE ANTİPATİ YARATIYOR

Mehmet Sadık Tunç’un Karabağlar’da geçmiş dönemde kaymakamlık yapması ve ilçeyi tanıması önemli bir avantajken, AK Parti’den aday olması, Karabağlar’da önemli bir kesimden oy alamayacağını gösteriyor. Özellikle ekonomik kriz ve AK Partili belediyelerce yapılan rantsal projeleri göz önünde bulunduran Karabağlar halkı, değişim istemesine rağmen Tunç’u desteklemeyecek gibi duruyor.

İYİ PARTİ, MHP’NİN OYLARINI MI ALACAK?

İYİ Parti, CHP ve AKP dışında üçüncü bir seçenek gibi dursa da Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasındaki tutumu nedeniyle İYİ Parti’nin sandıkta İzmirlilerden tepki görmesi muhtemel. Ancak İYİ Parti’nin Karabağlar Adayı Gökhan Uzun’un, Karabağlar’daki tanınırlığı ve orada esnaf olması, halkın teveccüh göstermesini sağlıyor. Bunun yanı sıra İYİ Parti’nin, MHP seçmeninin oylarını alabileceği de söyleniyor. Karabağlar’da MHP’ye yakınlığıyla bilinen Sivas Güneykayalılar Derneği, Gökhan Uzun’u bir kez daha davet etti. Daha önce de derneği ziyaret eden Uzun, Dün akşam tekrar Sivaslılarla buluştu.

Uzun, yapılan ziyaret sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden, “Güneykayalılar Derneği'ni ziyaret ettik. Bizlere gösterdikleri yakınlık ve destekleri için kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı. Bu ziyaretle birlikte Karabağlar’da MHP seçmenlerinin, AKP Adayı Sadık Tunç yerine İYİ Parti adayı Uzun’u destekleyeceği iddia edildi.

İYİ PARTİ KAZANANI BELİRLEYEBİLİR

İYİ Parti, Karabağlar’da seçimi kazanamasa bile kazananı tayin edebilecek durumda. Seçime sayılı günler kala yapılacak hamleler, AK Parti’den de Cumhuriyet Halk Partisi’nden de seçmeni İYİ Parti’ye yöneltebilir. Son 4 günde seçmen tarafından sevilen 3 önemli ismin İzmir’e gelmiş olması bu durumu destekler nitelikte. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oktay Vural, Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve son olarak Eski milli futbolcu ve İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman’ı Karabağlarlılarla buluşturan Uzun, seçimi kazanamasa bile kaybettirebilecek durumda.