KARABAĞLAR'DA UMUT KÜRÜM'ÜN KADROSU!

TAKİP ET

İzmir'in en çok şikayet edilen ve başarısızlık konusunda ilk sıralarda yer alan Karabağlar Belediyesi'nde kadro değişikliğine gitti. Değişiklikte dikkat çeken ise göreve gelir gelmez 'eski başkanın kadrosu' olarak görevden alınan isimlerin getirilmiş olması.

İzmir’deki yerel yönetimler görev sürelerinin bitmesine yaklaşık 2 yıl kala çalışmalarını hızlandırırken Karabağlar Belediyesi şok bir karar ile kadro değişikliğine gitti. İzmir kamuoyunda en çok eleştirilen belediye başkanlarından olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kadro yenilemesi diye göreve getirdiği isimlerin çoğunluğunun selefi olan Karabağlar Belediyesi Kurucu Başkanı Sıtkı Kürüm’ün “eski başkanın kadrosu” denilerek görevden aldıkları olması dikkat çekti.

Yapılan kadro değişiklikleri şöyle oldu; Başkan Selvitopu’nun göreve gelirken beraber getirdiği ve belediye de “başkanın manevi oğlu” olarak bilinen Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Kayhan’a 5 adet müdürlük bağlanırken ondan boşalan Özel Kalem Müdürlüğü’ne Sıtkı Kürüm’ün Özel Kalem Müdürü olan Sinan Baydar getirildi.

Belediyelerin en önemli görevlerinden olan Zabıta Müdürlüğü görevine Selvitopu’nun göreve gelmesinin hemen ardından atanan Hikmet Aydın’ın yerine Sıtkı Kürüm’e yakınlığı ile bilindiği için görevden aldığı Ramazan Baran’ı göreve iade etti. Bunun dışında belediye içinde “başkanın en has adamların”dan biri olarak bilinen Yazı İşleri Müdürü Munzur Hayır’ın yerine Sıtkı Kürüm zamanında Yazı işleri Müdürü olan Azime Başeğmez tekrar göreve getirildi.

Hemşehri Ataması

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kadro yenilemesi bunlarla sınırlı kalmadı. Spor İşleri Müdürlüğü’ne Malatyalı hemşehrisi olan Bayraklı Belediyesi eski Meclis Üyesi olan Gaffar Akkel’i getirdi. Akkel’in atamasın Başkan Selvitopu’na yakın isimlerden bile; “Karabağlar’da adam mı kalmadı da Bayraklı’dan isim transfer edildi. İlla Malatyalı mı olması lazım?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

karabağlar umut kürüm zabıta sıtkı kürüm ramazan baran