Karabağlarlı Çocuklar 'Gözgöz Göztepe' Çekiyor!

TAKİP ET

Süper Lig'e çıktığı sezonde üstün başrı gösteren Göztepe'nin alt yapısına Karabağlar'daki futbol okulundan da alt yapısı desteği çıktı. Yaşları 8 ile 10 yaş arasında değişen çocuklar '1-9-2-5 Göz Göz Göztepe' çekerek Göztepe'nin geleceği olabilmek için çalışıyorlar. Antrenör Halil Bayın, amaçlarının Göztepe Akademik kadroya en az 5 oyuncu göndermek olduğunu ve bunun için çalıştıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Süper Lig’e çıkarak İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Göztepe, Süper Lig’in üst sıralarında yer alarak da şampiyonluk başarısının tesadüf olmadığını futbol camiasına göstermeyi de başardı. Göztepe, yıllar sonra yeni çıktığı Süper Lig’de büyük başarı yakalarken, alt yapısını da güçlendirmeyi,  alt yapıdan İzmirli çocuklardan ve gençlerden Göztepe’ye ve Milli Takıma oyuncu yetiştirmeyi de kendisine hedef olarak seçti.

Bu anlamda İzmir’in bir çok ilçesinde Göztepe Futbol Okulları’nın açılmasına hız veren Göztepe, Karabalğar’da da antranör Halil Bayın’ın kordinatörlüğünde futbol okulununde futbol eğitimi vermeye başladı. Futbol Okulu’nda yaşlakı 8 ile 10 yaş arasında değişen çocukları kayıtlı olarak alan Göztepe, buradan yetiştirdiği ve kabileyitiyle kendini ön plana çıkaran futbol dahisi çocuklardan kendisine alt yapısı oluşturma hazırlığı içine de girdi.

Karabağlar’da Naci Senşoy Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki iki halı sahayı, futbol okulunun yetiştirme alanı olarak seçen Göztepe’nin antranörü Halil Bayın, çocukları her şeyden önce iyi bir futbolcu ve iyi bir Göztepeli yapmak gayreti içinde olduklarını belirtti. Antranör Bayın, “Elimizde üç, dört tane gerçekten futbol zekası ve yeteneği olan çocuklar var. Onlardan umudum çok yüksek. Okuldaki hedefimiz yaklaşık 50 kişinin kayıtlı olduğu okuldan en az 5 futbol okulu öğrencisini önümüzdeki dönemde Göztepe’nin lisanslı futbolcu yapmak ve Göztepe Akademi’sine göndermek. Bunu başardığımızda, futbol eğitimimizde de başarı olarak ilk hedefimizi tutturmuş olacağız. Futbolu seven, Göztepe’yi seven çocukların futbol okulumuzda başarısız olması, verdiğimiz eğitimlerle imkansız hale getiriyoruz. Her çocuğu kendi kabiliyetine ve futbol zekasına bağlı olarak belirle alanlarda oynarak kazanmaya çalışıyoruz. Bu da çocukların hem futbol zekasını yükseltiyor hem de takım oyunu, alan oyuncusu olma bilincini onlara kazandırıyor” dedi.