Karakayalı'nın sosyal medya paylaşımı Kemalpaşa'yı karıştırdı

TAKİP ET

Siyasilerin sosyal medya paylaşımları gündem yaratmaya devam ediyor. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın sosyal medya paylaşımı bunun son örneği oldu. Karakayalı'nın yaptığı paylaşım kastını aşınca ve Hz. Muhammed'e hakaret olarak algılanınca Kemalpaşa karıştı. 



Beyza COŞKUNTÜRK/GERÇEK HABERCİ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım Kemalpaşa’yı karıştırdı. Karakayalı’nın başka bir hesaptan yapılan; “Biz pilavı eliyle yiyen, deve sidiği içen, kadın aşağılayan arabın ümmeti değiliz. Biz binlerce yıllık tarihi olan, 16 devlet kurmuş, kadına Khatun(kraliçe) diye GökTürklerin torunuyuz. Biz, Kemalistiz. Biz, Cumhuriyetçiyiz” paylaşımını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşım muhafazakar ve müteddeyyin yapısı ile tanınan Kemalpaşa’da bir anda yayıldı ve tepki ile karşılandı. Tepki gösterenlerin özellikle “arabın ümmeti” denerek “Hz. Muhammed”in kastedildiğini belirterek tepki verdiler.

Paylaşımı kaldırdı

Gelen tepkilerin artması ve sertleşmesi üzerine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı paylaşımını sildi. Karakayalı’nın tepkilere karşı cevap vermemesi ve paylaşımdaki kastının ne olduğunu açıklamaması da dikkat çekti. 

Ortağının işyerini basarak gündeme gelmişti

Hatırlanacağı üzere Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, geçtiğimiz ay ortağı olan Sinan Küçük’ün iş yerini basması eşyalara zarar verip tehdit ettiği görüntüler ile gündeme gelmişti.