Karamollaoğlu'ndan 6'lı masa eleştirilerine sert yanıt

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği İzmir'deki programının ikinci gününde, partisinin Konak İlçe Teşkilatı 8. Olağan Kongresine katıldı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede partililere seslenen Karamollaoğlu, seçimlere bir yıl kaldığını hatırlatarak, bu süreyi canla başla çalışarak geçirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir programı kapsamında katıldığı Konak İlçe Kongresi’nde bir konuşma yaptı. Saadet Lideri Karamollaoğlu, “Türkiye’nin en büyük partisi olduğumuzu herkese göstereceğiz. Büyük bir iddia mı, elbette büyük bir iddia, ancak iddia olmadan da bir mücadelenin yürütülmesi kesinlikle mümkün değil.” diye konuştu. 

Yaşanabilir bir Türkiye hedefliyoruz

Biz yaşanabilir bir Türkiye inşa etmeyi hedeflediklerini dile getiren Saadet Lideri Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin, ister bizimle aynı idealleri paylaşsınlar, isterlerse muhalif olsunlar, bütün ihtiyaçlarının giderildiği, adaletin tesis edildiği, dışardan gelecek herhangi bir baskıya karşı ayakta durabilen, o güce sahip bir ülke. Bizim hedefimiz, idealimiz böyle bir Türkiye kurmak. Biz bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Türkiye geçmişte olduğu gibi yeniden büyük Türkiye konumuna gelir. Bütün dünyaya nizam verecek, bütün dünyada haksızlıklara müdahale edebilecek, kimsenin kimseye zulmetmesine müsaade etmeyen bir ülke konumuna gelir. Böyle olunca ne olur. İşte o zaman yeni bir dünya kurulur. Bizim hedefimiz yeni bir dünya kurabilmek. ”

Hadi oradan, sahtekâr

Milli Görüş olarak 50 yıldan beri çok sağlam ve çok idealist prensiplere sahip olduklarını vurgulayan Karamollaoğlu,  “O gün neye inanıyorsak, bugün aynı bugün aynı ideallerle hareket ediyoruz. Geçmişte Erbakan hocamız koalisyon hükümetlerinde bulundu. Koalisyon ortaklarının takip ettiği yol ile Erbakan hocamızın iddiaları birbiriyle örtüşmüyordu ama oturup anlaştılar. Bugün bazı arkadaşlarımız çıkıyor, sizin altılı masada ne işiniz var, diye soruyor. Erbakan hoca hayatta olsaydı sizi lanetlerdi, diyorlar. Hadi oradan, sahtekar. Biz prensiplerimizden taviz vermeyiz ama uzlaşmayı da biliriz.” ifadelerini kullandı.

Herkesin yüreğine dokunmalıyız

“Ülkemizde yaşayan herkesin, sadece ülkemizde değil bölgemizde yaşayan bütün kardeşlerimizin ve dünyadaki bütün insanların saadet içinde hayatlarını sürdürmelerini arzu eden bir anlayışa sahibiz.” diyen Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bu anlayışımız batıda garip karşılanır. Çünkü onlar başkalarını yeri geldiğinde ezmekten ve sömürmekten imtina etmezler. Biz ise gerektiğinde fedakârlık yapmayı, ama neticede beraber yaşadığımız bütün insanların mutlu olmasını arzu ederiz. Bunu sağlayabilmek için de söylemlerimiz, prensiplerimiz var. Seçimlere giderken Türkiye’mizin her yerinde ciddi şekilde teşkilatlarımızı güçlendirmemiz, her insana,  siyasi düşüncemizi paylaşsın paylaşmasın, dokunmaya ihtiyacımız var. Fikirlerimizi, projelerimizi onlara anlatmaya, onların gönlünü kazanmaya, desteğini almaya, düşüncemizi tatbik etme yetkisini sandıkta bize vermeye ikna etmemiz gerekir.
"Prensipleri kalmadı, pusulayı kaybettiler"
Karamollaoğlu, “19 yılı aşan süredir ülkeyi yöneten bir iktidar var. Bundan 19 yıl önce, 15 yıl önce, 10 yıl önce Cumhurbaşkanın ve arkadaşlarının bir ülkenin yönetimi ile ilgili prensipleri ne idi, onları bir dinleyin. Bugün söyledikleriyle ne kadar çeliştiğini görün. Bu kadar çelişkinin içine girmek demek, pusulayı kaybettiklerini gösterir. Prensipleri kalmamış. Bir tane hedefleri var. Ne pahasına olursa olsun iktidarda kalabilmek. Milletin refahı, huzuru, bu ülkenin problemlerini çözmesi, dünyaya örnek bir medeniyet inşa etmesi, bu arkadaşların gündeminde yok. Sadece düşmanlaştırarak kendilerinin oylarını artırma gibi bir politikaları var.” şeklinde konuştu.
Tek listeyle gidilen seçimde Rıfat Yıldırım güven tazeleyerek yeniden Saadet Partisi Konak İlçe başkanlığına seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Tekir ile Şerafettin Kılıç, İl Başkanı Mustafa Erduran, çeşitli siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.