Karar yazarı: İktidar seçime kadar ekonomiyi mümkün olduğu kadar az konuşturacak

TAKİP ET

"Bakalım muhalefet bu basit plana karşı ne yapacak, ne anlatacak"

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, gelecek yıl haziran ayında yapılacak seçimlere giderken, anketlerde Cumhur İttifakı'nın yüzde 40'ın altında, muhalefet blokunun da yüzde 50 civarlarında olduğunu belirterek, "Muhalefetin adayı belli olana kadar Cumhurbaşkanlığı anketleri bir eğilim yansıtsa da lehte veya aleyhte güçlü bir veri değildir. Adayın kimliğine göre Erdoğan daha da gerileyebilir veya tersi; aday ibreyi Erdoğan’dan yana çevirebilir." diye yazdı.

İktidarların karnesinde baraj dersinin ekonomi olduğunu kaydeden Karaalioğlu, "Bununla birlikte, ekonomi notu kırık olan bir karnede diğer notlar yüz ağartmaz. Onlar daha kötüdür. Çarşıda pazarda ekonomi can yakıcı ve yakın tecrübeler yaşamadığımız için ekonomi kadar fark edilmese de dış politika, yargı, eğitim, liyakat, ehliyet, şeffaflıkta notlar ekonomiden daha aşağıdadır.

İktidar seçime kadar ekonomiyi mümkün olduğu karar az konuşturup aradaki bağlantılardan ise hiç bahis açmadan uygun bir fırsat bekleyecek. Bakalım muhalefet bu basit plana karşı ne yapacak, ne anlatacak?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...