Karşıyaka'da "Beyaz-Mavi" kavgası dinmiyor

TAKİP ET

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü'nün kongre sürecine damga vuran Beyaz Liste-Mavi Liste çekişmesi artarak devam ediyor. Ekiplerin son kapışma sahnesi Atatürkçü Düşünce Derneği oldu.

Begüm Burçak GÜNAY / GERÇEK HABERCİ - KULİS HABER- CHP Kongre sürecine damga vuran Beyaz ve Mavi Liste çekişmesi Karşıyaka’da siyasi husumete döndü. İçe kongre sürecinde mahalle delege seçimleri ile başlayan, ilçe kongresi, gençlik ve kadın kolları kongreleri ile tırmanan çekişme bu kez Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi seçimlerine taşındı. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde Beyaz Liste’nin mimarı olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın eşi Ufuk Yıldırım yönetim kurulu üyesi oldu. ADD Tüzüğü’ne göre 9 kişilik yönetim kurulu içinden yapılacak seçimle belirlenecek olan şube başkanlığı için yapılan yoğun kulisler sonrası Ufuk Yıldırım 5-4 lük sonuçla bu göreve seçildi. 

3 İsim istifa mı etti?

Ufuk Yıldırım’ın başkan seçilmesinin ardından 3 üyenin CHP kongresinden yaşanan mücadelenin bu mecraya taşınması ve ADD’nin siyasete alet edilmemesini gerekçe göstererek istifa ettiği fakat bu istifaların yönetimde boşluk görünmemesi ve göreve gelecek isimlerin Mavi Liste’den olması nedeniyle kayda geçirilmediği iddia ediliyor. 

ADD Genel Merkezi rahatsız

Bu arada yaşanan istifaların ardından durumun bazı üyeler tarafından ADD Genel Merkezi’ne iletildiği, ADD Genel Merkezi’nin yaşanan durumdan rahatsız olduğu ve konunun çözümü için çalışma başlattığı ileri sürüldü.

chp kongre karşıyaka ufuk yıldırım başkan mavi beyaz tartışma kavga siyaset