Karşıyaka Belediyesi ile ilgili şok iddia! 1.2 MİLYON TL KAYIP!

TAKİP ET

'Karşıyaka'nın Filizleri, Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor' projesinde sponsorlardan gelen 1 milyon 200 bin TL'nin öğrencilere ödenmediği iddia edildi. Gazeteci Seher Yaşayacak, Cemil Tugay başkanlığındaki Karşıyaka Belediyesi'nin hesaplarına yattığını belirttiği ve öğrencilere ödenmesi gereken burs paralarıyla ilgili icraya başvurduklarını açıkladı. Yaşayacak, konuyla ilgili belgeleri CHP Genel Merkezi'ne de gönderdiklerini söyledi.

Gazeteci Seher Yaşayacak’ın Karşıyaka’daki öğrenci bursları hakkında twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla şok bir iddia gündeme geldi. Yaşayacak, yaptığı paylaşımlarda “Karşıyaka’nın Filizleri Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesini Karşıyaka Belediyesi için kendisinin başlattığını, sonuçlarından çok memnun olduğunu fakat sponsorların ödediği paraların öğrencilere ulaştırılmadığını yazdı.



KARŞIYAKA BELEDİYESİ İCRALIK

Karşıyaka Belediyesi hesaplarına yatan ve öğrencilere ödenmesi gereken burs paralarının bir türlü yatırılmaması sebebiyle icraya başvurduklarını da paylaşımlarında dile getiren Gazeteci Seher Yaşayacak, 1.2 milyon TL’yi bulan üniversiteli öğrenci bursları hakkında cevap istedi.  İcralık olan öğrenci burs paraları ile ilgili arabuluculuk işlemlerinin sürdüğünü de paylaşımlarında ifade eden Yaşayacak, Karşıyaka Belediyesi yetkililerinin “Biz Belediyeyiz arabuluculukla para ödeyemeyiz” diyerek masadan kalktığını öne sürdü.



"BANA KUMPAS KURMAK İSTİYORLAR"

Yaşayacak, paranın ödememesi için kendisine kumpas kurulmak istendiğini de yazdı. “Alacağın konusu arabuluculuk kapsamında. 5 dakikada hukuken ödenir. Dertleri 1 milyarlık rantta bana kumpas kurmak.”  diye paylaşım yapan Seher Yaşayacak, CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayını “atamayla” belirlenmesi yöntemini de eleştirdi.



"KAÇ ÖĞRENCİ OKUTULUR?"

Sosyal medyada bir kullanıcının, “Bence uzunca yazın. Üniversite öğrencilerine sizin ömderliğinizde bağış toplanıyor, belgeleri CHP yönetimine iletiliyor, toplanan miktar 1,2 milyon TL ve Karşıyaka Belediyesi bu bağış altında toplanan parayı öğrencilere vermiyor doğru mu anlamışım?” sorusuna da Yaşayacak “Evet sponsorlardan gelen gelir aktarılmadı. 1,2 milyon TL’lik icra yaptık. Artı yasal faizlerle şu ekonomik krizde kaç öğrenci okutulur.” yanıtını verdi.



CHP GENEL MERKEZİ'NE İLETİLDİ

Gazeteci Seher Yaşayacak konuyla ilgili belgeleri soran takipçilerine de “Dün sinirle yazdım. Belgeler iletildi genel merkeze. Sözleşmeli, resmi icralı ve arabuluculuk tutanağı vardır. İsterseniz uzunca yazarım belgeleriyle olur mu?” cevabını verdi.