Karşıyaka Belediyesi'nden gıda ve iklim krizi atağı

TAKİP ET

Karşıyaka Kentsel Gıda Strateji Belgesi Lansmanı, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda yapıldı. Lansmanda gıda güvenliği ve küresel ısınma üzerine açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Dünyanın doğal dengesi bozuldu ve bunun sorumlusu biziz" değerlendirmesinde bulundu.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ - Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil  Tugay liderliğinde başlanan Karşıyaka Kentsel Gıda Strateji Belgesi tamamlandı. Gıda ve iklim krizine karşı mücadele amacıyla hazırlanan proje, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Etkinlikte, öncülük ettiği projeyle ilgili konuşma gerçekleştiren Tugay, "Tüketilen gıdanın tüketildiği yerde üretilmesi gerekir" dedi. 

"YEREL YÖNETİM SORUMLULUK ALMALI"

Kentsel Gıda Strateji Projesi sorumlu koordinatörü Doç. Dr. Emel Karakaya Ayalp, yerel yönetimlerin bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'de bu yok ama Karşıyaka Belediyesi sorumluluk alarak bir ilki gerçekleştirdi. Bu çalışma başından sonuna kadar katılımcı yöntemlerle tasarlandı, işletildi ve bu noktaya geldi" dedi.

"BU FELAKETİN FARKINA VARIN"

Gıda ve iklim krizinin farkına varılması ve harekete geçilmesi için çağrıda bulunan Başkan Tugay, "Artık Allah aşkına herkes bu felaketin farkına varsın. Dünyanın doğal dengesi bozuldu ve bunun sorumlusu biziz. Bunların sonucunda birçok şey oluyor. Bugün ya da dün bir şey okudum, bir yerde elektrik kesintisi olmuş ve bu kesintinin sebebi leyleklerin göç zamanı ve yolunun değişmesi. Ya, bu sene taze fasulye 140 lira oldu, kirazlar dalında çürüdü. Artık bu felaketin farkına varmalıyız" dedi.

"PROJEMİZ ZOR AMA SIFIRDAN BÜYÜK"

Başlattıkları projenin zor ama önemli olduğunu vurgulayan Tugay, "Eğer bu dünyayı ve bizleri bir su krizinin beklediğini biliyorsak önlem almak zorundayız. Gıda krizi bekliyorsa önlem almak zorundayız, topraklarımız çölleşiyorsa önlem almak zorundayız. Biz kaç senedir bu konuya kafa yoruyoruz ve bir model hazırladık ve tüm dünyaya sunmaya hazırız. Projemiz mükemmel değil, başlaması zor ama sıfırdan daha büyük" diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi gıda iklim krizi