Karşıyaka Belediyesi'nin 'ipotek' itirazı reddedildi... Tugay: Hukuksuz işleme yaptığımız itiraz kabul edilmedi

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vergi ve SGK borçları gerekçe gösterilerek banka hesaplarına ipotek konulmasına itiraz ettiklerini ama reddedildiğini açıkladı. Tugay bu duruma tepki gösterdi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, GERÇEK HABERCİ’ye İller Bankası’ndan gelen paya yapılan kesinti ve Karşıyaka Belediyesi’nin banka hesabına koyulan ipotek ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu dile getiren Başkan Tugay, bu eyleme itiraz ettiklerini; ama kabul edilmediğini söyledi.

“Bu hukuksuz işlemi itirazımıza rağmen düzeltmediler”

Belediyelerin gelirleri, İller Bankası’nın her ay gönderdiği hakediş ile geldiğine dikkat çeken Tugay, “Bu miktar çok düşük tutuluyor, bütçelerin şu anda ancak yüzde 25’ini karşılıyor. Durum böyle olunca belediyeler bütçesindeki giderleri karşılayabilmek için zaman zaman başka kaynaklara başvuruyorlar. Bunlardan bir tanesi de gayrimenkuller. Birçok kurum ancak bu şekilde bütçesini denkleştirebiliyor. Hükümet, bu tarihe kadar olmayan bir eylemde bulundu. SGK ve vergi dairesi alacakları karşılığında belediyelerin bütün gayrimenkullerine el koydu. Yani şöyle; 100 milyon liralık alacağı var 4-5 milyarlık liralık gayrimenkule el koydu. Normalde kanunen alacağınız kadar tedbir koyabiliyorsunuz. Yani hukuksuz bir işlem yaptılar ve itirazımıza rağmen bunu düzeltmediler” dedi.

“Amaç seçime giderken belediyelerin hizmet vermesini engellemek”

Tugay, bu yapılan uygulama ile belediyelerin hiçbir yan geliri olamıyor ve bütçesinde de sorun yaşadığını ifade ederek, “Bu sadece bize özel bir durum değil, bütün belediyelerde böyle. Karşıyaka Belediyesi’ne özel bir çaba var diye bir durum yok, bütün belediyelerde aynı durum var özellikle CHP’li belediyelerde. Amaç herhalde seçime giderken belediyelerin hizmet vermesini engellemek, sorun yaşamalarına neden olmak. Burada hukuksuz bir işlem var. Tabii ki belediyelerin yatırımlarını durdurabilir, tedbir alabilirler; ama belediyelerin sabit ödemeleri var. Bunlardan en önemlisi personel ödemeleri… Burada sorun yaratılıyor” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İzmir’de CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin vergi ve SGK borçları gerekçe gösterilerek banka hesaplarına ve taşınmazlarına ipotek konulmuştu. Belediyenin ayrıca İller Bankası’ndan gelen payında da kesinti yapılırken ipotek nedeniyle işçiler maaşlarını alamamıştı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği ise bu konuda ise geçtiğimiz gün Konak eski Sümerbank önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenlemişti.

 

Karşıyaka Belediyesi ipotek itiraz reddedildi Tugay Dr. Cemil Tugay