KARŞIYAKA'DA SEÇİM TAKVİMİ DEĞİŞTİ

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta sonu 9 Kasım Cumartesi günü Karşıyaka'da CHP Mahalle delege seçimlerine gitti. Ancak yaşanan olaylardan sonra bazı mahallerde seçimler iptal edildi bazıların da ise ertelendi. Tüm bu gelişmelerin ardından dün toplanan İlçe Yönetim Kurulu, aldığı kararla 11 mahallenin seçim tarihini ileri tarihlere erteledi.

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Geçtiğimiz hafta Karşıyaka’da 8 mahallede seçim yapıldı. Geriye kalan 19 mahallenin büyük çoğunluğu da bu hafta sonu seçime gidecekti ancak İlçe Yönetimi 11 mahallenin seçim tarihinde değişiklik yaptı.

9 Kasım’da olması planlanan Yamanlar ve Sancaklı Mahallerinin seçimleri ertelenmişti yeni tarih 15 Kasım olarak değişti. Çıkan tartışmalar sonucunda iptal edilen Bahariye Mahallesi’nin seçim tarihi 30 Kasım olarak belirlenirken. Güvenlik gerekçesi ile iptal olan bir diğer Mahalle Latife Hanım’da da seçim tarihi 30 Kasım olarak belirlendi.

16 Kasım Cumartesi günü seçime gidecek olan Dedebaşı Mahallesi2nin seçimi 24 Kasım Pazar gününe, 17 Kasım Pazar günü yapılacak olan Yalı, Bostanlı, Bahçelievler Mahallerinin seçimi tarihi de 24 Kasım Pazar’a alındı.

23 Kasım Cumartesi günü seçime gidecek olan Şemikler, Fikri Altay ve Mavişehir Mahallerinin seçim tarihi de 24 Kasım Pazar olarak kaydedildi. 

YILDIRIM: TEKRAR AYNI OLUMSUZLUKLARI YAŞAMAMAK İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIK

Konu hakkında Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, geçtiğimiz hafta yaşanan olayların bir daha yaşanmaması adına böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Yıldırım, Hafta sonu yapılan seçimde yaşanan olumsuzlukları ve Karşıyaka’da yaşanan küçük çaplı olayları İlçe Yönetimi değerlendirerek, bunların bir daha yaşanmaması, iktidara giden yolda delege seçimlerinin parti içi ayrışmaya neden olmaması amacıyla ve daha fazla katılımı sağlamak için süreleri 1 hafta öteye erteledik” dedi. 

TÜZÜK İHLALİ VAR

Alaybey’de ki seçimin iptali için Sedrettin Coşkuner’in İl Başkanlığına itiraz ettiği konusu hatırlatılan Yıldırım, bu durumun tüzüğe aykırı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe Yönetimine bir itiraz dilekçesi verilmedi. İle verilmesi de yanlış çünkü önce ilçe başkanlığına verilmesi gerekirdi. Burada bir tüzük ihlali olduğunu düşünüyorum. Dün itiraz için son gündü ve bize herhangi bir dilekçe gelmedi. Tüzüğümüz de gayet açık önce ilçe başkanlığına verilir, eğer ki bizlerden olumsuz bir görüş alınırsa o zaman İl Başkanlığına itiraz edilebilir. Örneğin Mavi Liste’nin kazandığı Aksoy Mahallesi2nde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Ama biz İlçe Yönetimi olarak bu itirazı reddettik.”