Karşıyaka İl Delegeleri "Çarşaf" dedi

TAKİP ET

Kongre süreci devam eden CHP İzmir'de delegelerde bir araya gelmeye başladı. Bugün toplantı yapan CHP Karşıyaka delegeleri kongre ile ilgili tavır konusunda karar aldı.



Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-CHP İzmir İl Kongresi 8 Şubat’ta yapılacak kongre için taraflar nabız yoklamaya devam ederken delegelerde kendi aralarında karar almak için bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ilçe delegasyonuyla bir araya gelip partinin yönetim kadrosunda temsil edilebilmek için toplanmasının ardından bir toplantıda Karşıyaka delegelerinden geldi. Çiçeği burnunda İlçe Başkanı Serdar Koç’un doğal delegeler dahil 78 isme daveti üzerine toplantıya 5 isim dışında tüm delegeler katıldı.

ÇARŞAF LİSTE TALEBİ

Karşıyaka Belediyesi Kent Aş. Ye ait Denizkent Restoran’da yapılan toplantı sonrası önemli iki karar alındı ve katılımcı tüm delegelerin imzası ile karar bağlayıcı hale getirildi. Alınan en önemli karar il kongresinin “Çarşaf” liste ile yapılması oldu. GERÇEK HABERCİ’nin edindiği bilgilere göre “Mavi Liste”nin kalesi olarak bilinen Karşıyaka’da il başkanlığı için genel merkezin isim dayatmasının ardından il yönetiminin de oldu bitti ile seçilmemesi için çarşaf talebinde bulunma kararı alındı.

Alınan bir diğer karar ise Karşıyaka delegeleri adına yapılacak görüşmelerde tek yetkili ismin İlçe Başkanı Serdar Koç olması kararı alındı. Alınan her iki kararında katılımcılarının oy birliği ile alındığı toplantıya mazeretli katılmayanlardan da telefonla teyit alındığı öğrenildi.