Kaya'dan Soyer'e "Savaş" tepkisi

TAKİP ET

Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Barış Pınar Harekatı' için savaş demesine tepki gösterdi.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEKHABERCİ-Sosyal medya hesabından Soyer’in açıklamalarını eleştiren Ak Parti izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya; savaşın iki egemen devletin arasında olduğunu belirterek şu paylaşımı yaptı;  “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer şunu çok iyi bilmelidir ki, savaş iki egemen devlet arasında, iki ordu arasında olur. Ortada savaş falan yoktur. Kahraman Türk Ordusu'nun, katil sürüleriyle, alçak teröristlerle amansız bir mücadelesi vardır. 

Uluslarası sözleşmeden kaynaklı, uluslararası hukuk çerçevesinde sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, teröristlerden başka hiç kimseyi huzursuz etmez, mutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklemez. Türkiye kenetlendi, herkes Mehmetçiğin yanında, aziz milletimizde zerre karamsarlık yok. ‬

Futbolcularımız asker selamı veriyor, milli başarılarımız kahraman ordumuza atfediliyor. Hal böyleyken Sn. Soyer'in karamsarlığı şaşkınlık verici, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi gerçekten merak ediliyor. 

Türkiye asker selamı veriyor, Sn. Soyer karalar bağlıyor. Bu olmamıştır, bu hal ve tavır milli vicdanları yaralamıştır. Sn. Soyer'in acilen bu konuda bir düzeltme açıklaması yapma zaruriyeti vardır.”