Kayseri'de büyüklükleri 4'ün üzerinde peş peşe 3 deprem!

TAKİP ET

AFAD verilerine göre, Kayseri'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14.47'de gerçekleşen depremin derinliği 12,8 kilometre olarak ölçüldü. Deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD verilerine göre, saat 14.48'de 4,4 ve saat 14,53'te İncesu merkezli 4,3 büyüklüğünde birer deprem daha yaşandı. Depremin ardından Kayseri Valisi Esmer, Başkan Büyükkılıç ve AFAD Başkanı Sezer tarafından yapılan açıklamalarda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı kaydedildi.

Kayseri'de saat 14.47'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle Kayseri'de panik yaşayan çok sayıda kişi sokağa çıktı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kayseri'nin İncesu ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yaklaşık 12,8 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İKİNCİ DEPREM HACILAR'DA

4,7 büyüklüğündeki sasrıntının ardından AFAD verilerine göre, saat 14.48'de Kayseri'nin Hacılar ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

İNCESU'DA 4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD, ilk sarsıntının yaşandığı İncesu'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını bildirdi. Deprem, saat 14,53'te 6,95 kilometre derinlikte meydana geldi.

VALİ ESMER: SAHA KONTROL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmediğini, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptığı paylaşımda, "İncesu Belediye Başkanı ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm, an itibarıyla olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabb'im her türlü afetlerden bizleri korusun" ifadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANI SEZER: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depremin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer ise "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" dedi.

Kayseri büyüklük 4ün üzeri peş peşe 3 deprem