Kayyum Urla Belediyesi'nden 'ağaç kıyımı' iddialarına yanıt geldi

TAKİP ET

Urla'da bir vatandaşın, belediye çalışanlarının yetişkin ağaçları söküp deniz kenarına attığını iddiasına kayyım tarafından yönetilen Urla Belediyesi'nden yanıt geldi.

GERÇEK HABERCİ-İzmir’in kayyum tarafından yönetilen Urla Belediyesi hakkında bir vatandaş çektiği bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak ‘ağaç kıyımı’ iddiasında bulunmuştu. Vatandaş, belediye çalışanlarının ağaçları sökerek deniz kenarına attığını dile getirirken Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın kayyım olarak yönettiği Urla Belediyesi’nden bu iddialara cevap geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada 3 palmiye ağacının yeri değiştirildiği ifade edildi. 
Urla Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde: 
“Urla Belediyesi yönetim anlayışında ağaç katliamı diye bir şey söz konusu olamaz. Tam tersine ilçemizde yeşil alanların arttırılması için birçok proje yönetiliyor. Burada halka ait sahili işgal eden bir işletmenin söz konusu işgallerinin kaldırılması çalışması yapılmaktadır. Sahili çevreleyen duvarları yıkabilmek için iş makinasının oraya girişine mani olan 3 adet palmiye ağacının yer değiştirilmesinden ibarettir.”
Öte yandan kayyım olarak Urla Belediye Başkanvekiliği görevini yürüten Kaymakam Murtaza Dayanç, paylaşımın gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Urla Belediyesi yönetim anlayışında ağaç katliamı diye bir şey asla söz konusu olamaz. Tam tersine ilçemizde yeşil alanların arttırılması için birçok proje yürütülüyor. Burada halka ait sahili işgal eden bir işletmenin söz konusu işgallerinin kaldırılması çalışması yapılmaktadır. Sahili çevreleyen duvarları yıkabilmek için is makinesinin oraya girişine mani olan 3 adet palmiye ağacının yer değiştirilmesinden ibarettir. Söz konusu alan bir işletmenin işgali altındaki kamusal park alanıdır. Kamusal alanı işgal etmişler ve kaçak yapı işlem yaptı” diye konuştu.

Urla Belediyesi ağaç kıyımı iddia yanıt