Kemal Kılıçdaroğlu: "Tıpış tıpış gideceksiniz"

TAKİP ET

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidar 'Biz gitmeyeceğiz' diye bir mesaj veriyor. Tıpış tıpış gideceksiniz' dedi.

FOX TV’de yayınlanan Liderler FOX'te programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Seçim öncesi bütün yurttaşlarımdan şunu bekliyorum: Herkes sandığı gitsin ve oyunu kullansın. Sadece benim değil tüm vatandaşların sorumluluğu var.

*İktidarın mesajları ürkütücü. “Biz gitmeyeceğiz” diye bir mesaj veriyorlar. Kimsiniz siz ya, kendinizi halkın üstünde mi görüyorsunuz? Tıpış tıpış gideceksiniz.

*Saygı duymayacakları yönünde görüşler belirtiliyor. Bu mesajların temelinde “Vatandaşları sandığa gitmekten nasıl alıkoyabilirim” yatıyor. Herkesin gidip oyunu vermesi gerek.

*Oy verilen her okulda bir avukat olacak.

*(Çelik yelek giydiren tehdit nereden geliyor?) Pek çok kanaldan geliyor. İsimler veriliyor. İçişleri Bakanlığı’na bildiriyoruz. Koruma arkadaşlar var. Onlar da dikkat ediyor. Son yedi, sekiz mitingdir güvenlik önlemlerinin artırıldığını görüyoruz. Polis arkadaşlara teşekkür etmek isterim, görevlerini çok iyi bir şekilde yapıyorlar.

*Tam bir güvenlik içinde sonuçlar belli olacak. Tüm oy kullanılacak yerlerde gönüllü avukatlarımız olacak. Bu seçime ilk kez bu kadar gerçekten ciddi bir çalışmayla yaklaştık ve bu çalışmayı 1.5 yıllık süre sonunda tamamladık. Partimizde özel çalışmalar yapıldı, eğitimler verildi, denemeler yapıldı. Sonucu bize bildirin dendi. Tam 4 kez deneme yapıldı. İlk kez bu kadar ciddi hazırlık yaptık. Bizim dışımızda ittifak ortaklarımızın da hazırlıkları var.

*İçişleri bakanı, 14 Mayıs gecesi için bir hazırlık içerisinde.

*Bugün Muharrem İnce’yi Ankara mitingine davet etmek için aradım ama kendisine ulaşamadım.

"RUSYA UYARISINI YAPMAK GÖREVİMDİ"

*Rusya’dan yapılan açıklama için teşekkür ederiz. “Karışmayacağız” diyorlar. Orada bir sorunumuz yok. Başka bir ülkenin iç işlerine müdahalesini kabul etmeyiz. Bizim Rus halkıyla sorunumuz yok. Tweet’te de onlara Rus dostlarım dedim. Bu uyarıyı yapmak benim görevimdi. Bize ulaşan bilgilerin ardından uyarı yapmak zorunda kaldık. Sizin seçim sisteminize müdahale ederlerse bu bizim iç işlerimize karışmak demektir.

"ÜLKEMİZ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINDA"

*Türkiye’de gelir dağılımı hiç bu kadar bozulmamıştı. Bir avuç insana milyar dolarlar aktarılıyor. Onlar istemez benim cumhurbaşkanı olmamı. Aracılar koydular, tehdit ettiler. Mevcut iktidar bunları büyüttü. Orta Doğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu hapisten çıkardılar.

*Bizim ülkemiz uyuşturucu bataklığında. Bir kentte yaptığım toplantıda uyuşturucu kullanımının 14 yaşına indiğini söylediler. Her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Bunların tamamını polis biliyor. Siyasi otorite yakalanmalarına izin vermiyor.

‘ÜCRETLİLER İÇİN AYRI BİR VERGİ TARİFESİ YAPACAĞIZ"

*Asgari ücreti vergi dışında tutacağız. Ücretliler için ayrı bir vergi tarifesi yapacağız. Devleti yönetmeyi bilmiyorlar. Cumhuriyetin 100. yılında atamaları yapacağız. Tüm köy okullarını açacağız, o okullarda öğretmenler olacak. Aile hekimlerinin olduğu yerde en az beş-altı tane sosyal hizmet uzmanı olacak.

*Ailenin ekonomik durumu, yaşlı var mı, engelli var mı, ev kirada mı? Bütün bunlara bakacak ve rapor hazırlayacak. Aile Destekleri Sigortası tarafından para yatırılacak. En az neresinden bakılırsa 30-40 bin sosyoloğun istihdamını zorunlu kılıyor. Kırsalda ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni ve veterinerler hayvancılık yapılan bütün köylerde olacak.

kemal kılıçdaroğlu CHP