Kemalpaşa Aday Adayı Külahçıoğlu Altıntoz: "Enerjim çok, sahada deneyimim var"

TAKİP ET

Artı35’e konuk olan Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz “Hep Kemalpaşa’daydım ve onların yabancısı değilim. Enerjim çok ve 4,5 yıldır sahada deneyimim var” dedi.
Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz Artı35’te aday adaylığına ilişkin Gazeteciler Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorunlarını yanıtladı.
“VATANDAŞLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Belediye Başkanlığı olması halinde yapmayı planlarını anlatan Külahçıoğlu; “Yol çıkmadaki neden bir kadın olarak içimdeki güçle toplum için bir şeyler yapmak. Bir değişim süreci yaşadık partimizde. Hem gençler hem de kadınlar yeni dönemde değer görüyor. Engelli bireyler için ilçemizde özellikle çalışmamız gerekiyor. Kadın ve gençler için de aynı şekilde. Kreşlerimizi büyüteceğiz. Kadınlar için birlikte büyük bir merkez yapacağız. Vatandaşla birlikte yöneteceğiz ilçemizi. Yine yaşlılar için de projelerim var. Gençler için kişisel gelişim merkezleri kuracağız. Gençler şimdi ne istiyorsa onu yapacağız.  Sosyal yaşamın üniversiteyle gelişmesi lazım ve buralara fakülteler gelmesi için elimden geleni yapacağım” dedi. 
“HEP AYNI YÜZLER VAR SİYASETTE”
Kemalpaşa’yı iyi tanıdığını vurgulayan Külahçıoğlu; “Sokağın içinden geliyorum ve Kemalpaşa’nın evladıyım insanların içinden geliyorum ve hep Kemalpaşa’daydım ve onların yabancısı değilim. Enerjim çok ve 4,5 yıldır sahada deneyimim var. Ben örgütümüzün yönlendirmesiyle yola çıktım. Kadınlar beni dışarda gördüklerinde sarılıyorlar ve beni bağırlarına basıyorlar. Hep aynı yüzler var siyasette. Biz kadınlar, çalışıyoruz ve üretiyoruz. Önce işçi mutlu olacak. İşçilerle iyi bir iletişim ve bağın kurulması gerekiyor.  Tarım ve sanayi ilçemizin iki büyük kaynağı. İlçemizde çok değerli bir ova var. Ne ekersen onu biçecek bir ovamız var. Ama bir iklim krizi var aynı zamanda. Bu krize önlem almazsak bir tane bile kiraz ağacı kalmayacak. Bilim inanları, çiftçiler ve diğer uzman kişilerle bu konuyu el birliğiyle çözmek lazım. Kemalpaşa’nın zeytinyağını bir marka yapmamız gerekiyor. Dünya’ya ‘Kemalpaşa’nın yağı ilaç’ diyerek tanıtmamız lazım” diye ifade etti
“KENTSEL DÖNÜŞÜM VATANDAŞA PSİKOLOJİK ŞİDDET”
Konuşmasında sık sık planlamanın önemine vurgu yapan Külahçıoğlu; “Belediye olarak şehir planlanmasının iyi yapılması lazım. Aksi bir durum olursa vatandaş ta kendi planın yapıyor ve sonucunda şehir talan ediliyor. Belediye olarak ilkeler çerçevesinde imar planları yapılırsa talanlar olmaz tarım alanlarına zarar verilmez. Tarım alanları bizim geleceğimiz. Dediğim gibi planlı bir şekilde hareket edilirse insanlar da kurallara uyar. Vatandaşla uzlaşarak bir kısa bir sürede çözülebilir. Kentsel dönüşüm vatandaşa psikolojik şiddet. Bu yüzden kentsel dönüşüm yapılması lazım.  Ben bu sorunu çözecem demekle olmuyor. Planın olması lazım. Bu sorun için birim oluşturulup uzman kişililerle halledilmesi gerekir. 
“YAPICI ELEŞTİRİLER ALMAK İSTİYORUM”
“Kemalpaşa’nın Metropol bir ilçe olmasını istorum” diye konuşan Külahçıoğlu şu şekilde devam etti; 
“Büyük fabrikalar ve organize sanayilere sahibiz. Bunların daha iyi bir şekilde düzenlenip ilçemize katkı sunması lazım. Kesinlikle övgü istemiyorum. Yapıcı eleştireler almak istiyorum. Halkla birlikte yönetmek lazım. Kemalpaşa için partilerin bir önemi yok. Eski başkanlar da çok güzel şeyler yaptı. Kemalpaşalılar, kişi işini yapabiliyor mu ona bakar. Diğer siyasi partililerin de kardeşiyim ben. Herkese eşit bir şekilde hizmet etmek gerekiyor. Ak Parti’nin güçlü olduğunu düşünmüyorum. Ben sadece hizmet etmek istiyorum. Diğer partilerden küskünler var. Mesela Ak Partili bir kadın bana dedi ki ‘oyumu sana vereceğim çünkü bir kadın eli değsin istiyorum’. Koltuğu oturacaksanız eğer sorunları çözmek zorundasın. Ekstra bir övgü beklememek lazım çünkü o sorunları çözmek zorundasınız. Birçok kişi de beni başkan olarak görmek istiyorum.

Kemalpaşa Arzu Külahçıoğlu Altıntoz