Kemeraltı'nın altyapısına neşter!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'nın adeta yılan hikayesine dönen altyapı sorununu çözmek için kolları sıvadı. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Soyer'in bu projeyi başlatarak siyasi bir risk aldığını ve cesurca davrandığını söyledi. Girgin, 'Çalışmaların 3 yılda biteceğine inanıyoruz' dedi.

Batuhan KAYA -GERÇEK HABERCİ- İzmir’de uzun süredir su baskınları başta olmak üzere altyapı kaynaklı birçok sorunla boğuşan Kemeraltı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle altyapı sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. İBB tarafından yürütülen ve kanalizasyon ve yağmur suları hatlarının ayrıştırılacağı; su, elektrik ve internet hatları ile yola yola döşenen taşlarına ilişkin yeni detayların yer aldığı proje son sürat devam ediyor.

 
“Kolay bir işe girişmedik”
Kemeraltı’nın altyapı sorununu çözmek için hayata geçirilen bu projenin kolay bir iş olmadığını ifade eden Girgin şöyle dedi.
“Kemeraltı’nın altyapısı çok uzun yıllardan beri inanılmaz derecede kötü durumda. Deniz seviyesinde olan bir bölgenin altyapısı hem yağmur suyunu hem kanalizasyonu aynı yere akıtacak şekilde tasarlanmış ve açık konuşmak gerekirse biz bunu düzelteceğiz diyerek kolay bir işe girişmedik. Kemeraltı esnafları olarak daima su, elektrik ve internet hizmetleri açısından sıkıntı çektik ve yıllardan bu yana ilk kez bir belediye başkanı siyasi bir risk alarak bu sıkıntıları çözmek için harekete geçti. Tunç Soyer Başkan cesaret göstererek bu riskleri aldı ve bizim arabuluculuğumuzda bu proje hayata geçti. Bu proje 3 yıllık, kolay bir proje değil. Öncelikle altyapıdaki kanalizasyon ve yağmur suları hattı ayrıştırılacak, bütün kablolar değiştirilecek, taşlar değiştirilecek, aydınlatma direkleri değiştirilecek. Tabi tüm bunların yapılması kesinlikle kolay değil, böyle bir projede sıkıntılarla karşılaşmak oldukça normal ve karşılaşıyoruz da.” 


“Kemeraltı için doğru olanı yapıyoruz”
İktisat Kongresi sebebiyle çalışmaların 6 ay geç başladığını belirten Girgin, yaşanan aksiliklere ve tepkilere rağmen sabırla çalışmaları gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu “Biliyorsunuz İktisat Kongresinin yanında İZSU’nun karşısında arıtma var, normalde bu arıtmadan başlanıp kot alınarak içeri doğru girilecek ve bu çalışma ana arterler üzerinden başlayacaktı fakat Cumhurbaşkanlığı İktisat Kongresini yüzüncü yıla yetiştireceğiz dediği için Valilik o yolu kapattı ve çalışma ana arterlerden başlayamadı. Çalışmalara ana arterlerden başlanamadığı için ara sokaklardan başlamak zorunda kaldık ve bu durumda ara sokaklardaki çalışmaları birer birer tamamladık ama bu seferde ana arterlerde çalışma yapamadığımız için bağlantıyı kuramadık. Ara sokaklarda gece çalışıp gündüz çalışmaları durdurmamız da ayrı bir problem ancak esnafın işlerini devam edebilmesi için böyle çalışmamız şart. Birçok aksilik oldu yenileri de olabilir ancak Kemeraltı için sabırla çalışmaya devam etmek zorundayız. Tabi Valilik, İktisat Kongresi deprem sebebiyle ertelendiği için yolda çalışma izni verdi ve şu anda Belediyemiz girmesi gereken noktalardan büyük kanallardan girmeye başladı ve o tarafından işleri bittikçe hazır yağmurlarda durmuşken hızla çalışmaya devam edeceğiz. Daha önce de söylediğim gibi bu çalışmaların karşılıklı kazanç sağlaması için aksiliklere çözümler üreterek, gelen tepkileri sindirerek sabırla çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Belki insanlar bu çalışmalar bittiğinde söylediklerini hatırlamayacaklar ama bizler Kemeraltı için doğru olanı yapmış olacağız ki yaptığımızın doğru olduğuna da inanıyoruz.”


“Çalışmalar 3 yılda bitecek”
Çalışmalara süratle devam ettiklerini belirten Girgin “Çalışmaların 3 yılda biteceğine inanıyoruz, en büyük tıkanmayı yaşadığımız nokta İktisat Kongresi sebebiyle çalışmalara 6 ay geç başlamamızdı. Çalışmalara başladık ve ana arterleri düzelttikçe daha rahat ve hızlı şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Kemeraltı altyapı neşter