"KENDİSİNİ DÜŞÜRME ÇABASI VAR"

TAKİP ET

CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’le yönetimin düşürmek için çalışma başlattığı iddia edilen CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, Gerçek Haberci’ye konuştu. Kavalar, “Asım Güven’i düşürmek için bir çabam yok ama o kendisini düşürme çabası var” dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- Bugün CHP Bornova’da hareketli saatler yaşandı. Yönetim kurulu Üyesi 11 kişi CHP İzmir İl Binasına gelerek İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile görüştü. Ardından ise 10 kişi istifa ettiği öğrenildi. Bir kişinin ise yarın istifa edeceği öne sürüldü. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, kendisinden sonra yönetim içindeki seçimle başkan olan Asım Güven'le yönetiminin düşmesi için çalışma başlattığı iddia edildi.

ORADA BÜYÜK BİR KAVGA YAŞANMIŞ

Gerçek Haberci’ye özel açıklamalarda bulunan Kavalar, “Asım Güven’i düşürmek için bir çabam yok ama o kendisini düşürme çabası var. Geçen hafta Salı günü yönetim toplantısı oluyor. Orada bazı erkek yöneticiler, bazı kadın yöneticilerin üstüne yürümüşler. Kadınlara ağza alınmayacak sözler etmişler ve Asım Güven’de bu olaylara seyirci kalmış. Orada büyük bir kavga yaşanmış. Dışarıdan insanlar bile ne oluyor diye bakmaya gelmişler. Arkadaşlarda beni çağırdılar. Çok üzgünlerdi. Bugün sanırsam 11 arkadaşın istifası vardı. Bu 11 arkadaşın, zannedersem 6 kişisi kadın. Ben yıllarca ilçe başkanlığı yaptım ama hiçbir arkadaşıma hakaret etmedim, kırmadım” şeklinde konuştu.

ASIM BEYİ ÇEŞME’DE YAZLIĞINDA ZİYARET ETTİM…

Kavalar istifa eden kişileri istifa etmemeleri konusunda konuştuğunun altını çizerek, “Arkadaşlar böyle bir karar almışlar. Ben kimseye ‘gidin istifa edin’ demedim. Hatta istifa etmemeleri konusunda telkinlerde bulundum. Onun öncesinde de Asım Beyi Çeşme’de yazlığında ziyaret ederek, görüş ve önerilerimi dile getirdim. Güzel önerilerimi söylememe rağmen geliyor ve genç bir arkadaşımıza yanlış şeyler yapıyor. Ondan sonra iki tane kadın arkadaşımızı görevden alıyor. Sonra ortalık karışıyor. Bu istifaların nedeni bu” diye konuştu.

İSTİFALARIN FATURASI BANA ÇIKTI AMA ÖNEMSEMİYORUM

Kavalar, sözlerine söyle devam etti:

“Arkadaşların, iki kişi daha gelirse yönetim düşer ve tekrar kongre olur diye kararları vardı. Ben de onlara saygı gösterdim. Diğer iki arkadaş önce söz vermiş sonra ise vazgeçmiş. Kadınlara yapılan bu yanlışları gördükleri halde destek olmamaları yanlış bir tutum. Bu arada bu iki arkadaş kadın arkadaş olması daha acıtan tarafı.  Bugün istifa eden 10 kişi. Yarında bir arkadaşımız daha istifa edecek. İstifaların faturası bana çıktı ama önemsemiyorum. Yok, Muharrem İnce’ye destek verdiği için Genel Merkeze karşı bir eylem yapıyor diye. Böyle bir durum yok”

YÖNETİM KENDİ İÇİNDE İLÇE BAŞKANINI SEÇMELİDİR

Yaşanan gelişmelerin ardından Kavalar’ın Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte ilçe başkanlığına CHP İl Gençlik Kolları eski Başkanı Sinan Sarıküse’yi getirme çalışmalarına girdiği iddialarını sorduğumuzda ise Kavalar, “Hiç öyle bir derdim olmadı. Hep şunu söyledim; Yönetime dışarıdan bir ilçe başkanı gelmesi doğru değildir. Yönetim kendi içinde ilçe başkanını seçmelidir. Olgun Başkan karışmış mıdır? Onu bilemem.  İstifa ettiğim dönemde, yönetimle aldığım toplantıda şunu dile getirdim: Arkadaşlar, yönetim kendi ilçe başkanını seçmelidir. Yoksa İl Başkanı duruma müdahale eder. Dışarıdan biri ilçe başkanı olur. Bu sözümü de unutmasınlar” diye cevapladı.

Öte yandan ilçede yaşanan gerilimden sonra kulisler hareketlendi. Kulislerde başarılı ilçe başkanlığı dönemi geçiren eski ilçe başkanı avukat Ertürk Çapın’ın ismi yeni ilçe başkanı olarak konuşuluyor.