KHK'yla İhraç Edilen Akademisyenin Vedasına da İzin Yok: Unutmayacağım

TAKİP ET

679 no'lu kanun hükmünde kararnameyle işine son verilen akademisyenlerden Prof. Dr. Nilgün Toker'in okuldan eşyalarını alıp arkadaşları ve öğrencileriyle vedalaşmasına izin verilmedi.

679 no’lu kanun hükmünde kararnameyle işine son verilen akademisyenlerden Prof. Dr. Nilgün Toker’in okuldan eşyalarını alıp arkadaşları ve öğrencileriyle vedalaşmasına izin verilmedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Toker, “Unutmayacağım, hiçbirinizin adını ve neye iştirak ettiğinizi unutmayacağım” dedi.

KHK’yla İhraç Edilmişti

OHAL’in üçüncü kez uzatılması kararının ardından 679, 680 ve 681 no’lu üç yeni KHK yayınlanmıştı. Çok sayıda kamu görevlisinin işine son verilen 679 no’lu KHK’yla, 631 akademisyen de devlet görevinden çıkarılmış, ayrıca üniversite bünyelerinde çalışan 155 idari personel de kamudan atılmıştı.

KHK’yla ihraç edilen akademisyenler arasında ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan birçok öğretim üyesi bulunuyordu. Toker de imzacılar arasındaydı.

Toker, Ege Üniversitesi’nde Felsefe Bölümü Başkanıydı.

‘Hiçbirinizin Adını ve Neye İştirak Ettiğinizi Unutmayacağım’

Toker, üniversitedeki odasından eşyalarını almasına ve öğrencileriyle veda etmesine izin verilmemesine ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı: “Bu sayfada nadiren duygu, düşünce bildiririm. Muhtemelen ilk kez öfkemi duygu olarak paylaşacağım; genellikle kavramlara sığınırım çünkü, şimdi kavramlar yetmiyor…Bir binada 30 yıldır aynı odada çalıştım, o binadaki herkesle en azından selamım vardır. Şimdi o binaya gidip veda etmek, eşyalarımı almak ve bunu yaparken de yalnız olmamak, arkadaşlarımla olmak istiyorum ama izin vermiyorlar.

Bu zulmü, kötülüğü katmerleme faaliyetine onay veren, bunu yürüten herkesi, bu kötülükten sorumlu ilan ediyorum… Unutmayacağım, hiçbirinizin adını ve neye iştirak ettiğinizi unutmayacağım….”