"Kıdem tazminatı işçinin güvencesidir, yedirtmeyeceğiz!"

TAKİP ET

AKP'nin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşısında HKP'li (Halkın Kurtuluş Partisi)  işçiler iş yerlerinden video çekerek AKP iktidarını uyardı.

HKP’den yapılan açıklamada, “AKP'giller, İşçi Sınıfımızın uzun mücadeleler sonucunda elde ettiği Kıdem Tazminatını kuşa çevirmenin çabasına girmiş durumda. İşçinin güvencesi, yıllarca akıttığı alın terinin karşılığı olan Kıdem Tazminatına göz dikilmesi Parababaları açısından bayram, İşçi Sınıfımız açısından ise daha fazla sömürü demektir” ifadelerine yer verildi.

İş yerlerinden çekilen o videolar:



“Kıdem tazminatı işçilerin, emekçilerin kırmızı çizgisidir, onurudur, namusudur. Kimseye yedirtmeyiz. Kıdem tazminatı emekçinin oğlunun düğün parası, kızının nişan parası, hayallerini kurduğu evinin parasıdır. Türkiye’de satılmadık yer bırakmayan hükümet. Bugün işçinin emeğine göz dikmiştir. Asla kabul etmiyoruz”,“Zam, zulüm ve işsizlik cehennemine boğan AKP iktidarı şimdide işçi sınıfının elinde son kozu olan Kıdem tazminatına gözünü dikmiştir. Kıdem Tazminatını gasp ettirmeyeceğiz”



“Kıdem tazminatı işçi sınıfımızın son kalesidir. Tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz bu hak Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında fona devredilemez. Biz işçiler örgütlü gücümüz bu saldırıyı da püskürtüceğiz. İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız”



“İşçi sınıfımızın büyük bedeller ödeyerek kazanılan haklarını vurguncu, sömürücü, kan emici, yerli ve yabancı parababalarına yedirmeyeceğiz. Ustalarında dediği gibi ‘Bütün İşçiler Birleşin!’Tazminatıma dokunma” “Kıdem tazminatı emekçilerin aylar veyahut yıllar boyunca döktükleri alınterinin bir birikimidir. Ve bu büyük hak büyük mücadeleler sonucu elde edilmiştir. Dolayısıyla Kıdem tazminatının sorgulanması bile ülkenin gerçek sahibi olan emekçilerin bir nevi köleleştirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin köle pazarına dönüştürülmesi anlamına gelir. Bu girişime karşı durmak en temel insan hakkıdır.”