KILIÇDAROĞLU:17 YILDIR YURT YOKSA İKTİDARIN AYIBIDIR

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; konuşmasında hala yurt sorununun çözülememiş olmasının iktidarın ayıbı olduğunu vurguladı. 

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük yoğun mesaisi için İzmir'e geldi. Kentte, CHP'li belediye başkanlarının katılacağı 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katılacak ve çeşitli açılışları gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Karabağlar oldu.



Karabağlar Belediyesi tarafından 5 yıldızlı otel standartlarında yaptırılan 8 katlı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi.

Açılışa, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, İzmir Milletvekilleri Bedri; Serter, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atilla Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Bornova Belediye başkanı Mustafa İduğ, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.  



SELVİTOPU: BİZ TOPLUMA HİZMET ETME İLKESİ İLE ÇALIŞIYORUZ

Karabağlar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından kız öğrenci yurdunun tanıtım filmi izlendi. Bunun ardından açılış konuşmasını ise Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, yaptı. Selvitopu, şunları söyledi:  

“Göreve başladığımızda yeni bir yaşamın tasarlandığı ve hayata geçirildiği bir kent olarak Karabağları değiştirmeye, dönüştürmeye çalıştık. İl önce 2 bin 700 hektarlık Karabağların tüm planlamasını günün ihtiyaçlarına göre plandık ve bu çalışmayı tamamladıkça bundan sonraki süreçte de bu planları hayata geçirerek modern yaşanılır ve İzmir’in seçkin ilçeleri haline getirip bunun için çalışacağız. Biz bireye değil tüm toplumuza hizmet etme ilkesi ile çalışıyoruz. Biz Karabağları 2050’ye hazırlıyoruz. Karabağlar düzensiz ve kentsel dönüşümün çok konuşulduğu ve ihtiyaç sahibi insanların oturduğu bir bilgeyiz. O nedenle de sosyal belediyecilik anlayışı ile bu yurdu yaptık. Göreve başladığımızda 4 olan semt merkezini 16 ya çıkardık ve 3’nu bitmek üzere 50 mahallede de bunu gerçekleştireceğiz. Karabağlar Belediyesi Dershanesi’nde hiçbir ücret almadan bin 500 öğrenciye ders veriyoruz. O öğrencilerin de eşit koşullarda sınavına girmesi için çalışıyoruz. Biz Karabağlarda bulunan okullarımızda tadilatına onarımına katkı sağlıyoruz. Bin 800 yoksul ailemize sosyal hizmet kartı ile  destek olmaya çalışıyoruz. Modern Pazar, park, spor, kültür alanları ile ilçemizi geliştirmeye çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile bu projelerimizi koordineli olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Güçlerimiz birleştirerek yoksul semtlerimize de destek olacağız. Biz onların ayağına giderek dertlerine derman olmaya çalışacağız. Derman Belediyeciliğini tüm Karabağlara yaymak boynumuzun borcu. Kültür merkezlerimizin yapıp çalışmaları devam ediyor. Tüm engellemelere rağmen son noktaya geldik ve gençlik merkezini de açacağız. Biz dersimize çalıştık ne yapacağımızı biliyoruz. Tek sorunumuz bütçe bunun içinde dar bütçemizi en iyi şekilde kullanarak bunları yapacağız. Projenin yapımının gerçekleşmesinde bize yüzde 50 oranında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e  şükranlarımız arz deriyorum. Arazinin alına bilmesi adına bizlere destek olan Karabağların kurucu başkanı Sıtkı Kürüm’e de teşekkür derim.” 



BORNOVA’YA 8 BİN KİŞİLİK YURT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ülkemizde yurt ihtiyacının çok fazla olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: 

“Güvenli konforlu bu öğrenci yurdumuz, oldukça modern ve son derece donanımlı bir yurt. Her türlü sosyal faaliyete ve üniversitelere yakın bir konumda. 8 katlı, 91 odası ile 273 öğrencimize hizmet verecek. Öğrenim hayatında barınma en önemli ihtiyaç, 10 yılda yurt ve öğrenci arasındaki uçurum giderek arttı. Kamu tarafından sağlamayan bu ihtiyaç dernek, cemaat çatısı altında sağlanarak, öğrencilerimiz yanlış yönlendirilebiliyor.  Yüksek Öğrenim Yurtlar Kurumu 602 bin kişilik bir kapasiteye sahip ancak yurda ihtiyaç duyan öğrencimiz bunun 5 katı. Her ile üniversite açılması bu ihtiyacı gittikçe arttırdı. Başta İzmir, Ankara, İstanbul’da öğrencilerin barınma konusunun çok temel bir sorun olduğunu görüyoruz. Yurt bulamayan öğrencilerimiz, depreme dayanıklı olmayan, yasal olmayan yurtlarda barınıyor. Barınma ihtiyacının bu denli önemli olduğu bir ortamda bu yurt İzmir için büyük bir kazanım. İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlerin bu ihtiyacını karşılamak için Bornova’da  8000 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir öğrenci kapasitesi anlamında 1. Sırada geliyor. Bu gururu büyütmek ve daha iyi bir düzeye çıkmak için biz gençlerimize hizmet etmeyi görev edindik.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; konuşmasında hala yurt sorununun çözülememiş olmasının iktidarın ayıbı olduğunu vurguladı. Hep beraber güzel bir şey yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu; “Kız öğrenci yurdu açıyoruz. Bu yurtta kalan kızlarımızın anne babaları üzülmesinler. Onlara sahip çıkıyoruz. Hep beraber sahip çıkacağız. Bir arkadaşımızın söylediği şu oldu, ‘üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız’ diyor. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Türkiye üretmeli. Üreteceğiz, istihdam alanları yaratacağız. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Birlikte mücadele edersek, Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar ürettikçe, elbette yeni nesil daha güçlü bir Türkiye’yi yukarılara taşıyacağız. Kavgayı da birlikte yağacağız. Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi birlikte yakalayacağız. Kız çocuklarımız okudukça uygarlığı daha emin adımlarla yakalayacağız. Kız çocuklarının okuması çok önemli. Siz nasıl bu gençlerimize güveniyorsanız, bende aynı kararlılıkla onlara güveniyorum. Onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Onlar üretecekler, mücadele edecekler” dedi.



“SİYASETÇİ OLARAK, VATANDAŞ OLARAK BU BENİM GÖREVİM”

Gençlerin siyaset kurumunu da yakından izlemelerini istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu; “Siyasetin doğru yapılıp yapılmadığını akıl terazisinde ölçmeleri gerekiyor. Hesap veren bir siyaset Türkiye geleceğini sağlıklı çizen bir siyasettir. Hala yurt sorunu çözülememişse, bu ayıp siyaset kurumuna aittir. CHP bu sorunu 1 yılda çözecek. İnşaat yapmak çok kolay, yer de kolay. Sıcak suyu olan, hiçbir anne ve babanın gözünün arkada kalmadığı bir imkan sağlamak zorundayız. Her türlü desteği vermek zorundayız. Siyasetçi olarak da vatandaş olarak da bu benim görevim. Bu görevi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimliği, inancı ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklayacağız.” Şeklinde konuştu.



“HEP BERABER BEYFENDİYİ İNDİRECEĞİZ

“Yeni bir siyaseti başlatıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu; “Doğruları söyleyen, yanlışa karşı duran, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyen bir anlayış. Yerel seçimlerde büyük başarı sağladık. Artık sıra ikinci etapta. Beraber, hep beraber beyfendiyi aşağı indireceğiz. Herkesin yaşam tarzı saygı duyduğumuz bir şeydir. Bunlar siyaset konusu olmamalı. Neden okulum, yollarım, dershanelerim iyi değil, neden verdiğimi verginin hesabını bir türlü alamıyorum. Şimdilik vergi vermediğiniz şey teneffüs ettiğiniz hava. Ona da vergi gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Siz şu kadar vergi verdiniz bende şunu şunu şunu yaptım demeli” dedi.