Kılıçdaroğlu: Beşli çeteleri de uyuşturucu baronlarını da temizleyeceğim!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da uyuşturucu sorununa değindi. Türkiye'nin son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız" dedi. "Cumhurbaşkanı adaylığıma iki kesim çok karşı çıktı" diyen Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteleri de temizleyeceğim, uyuşturucu baronlarını da temizleyeceğim!" ifadelerini kullandı.

Millet İttikı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da 'Millet Buluşması'nda konuştu.

Açıklamasında uyuşturucu sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi. Güney Amerika'dan önce Afrikaya, sonra Türkiye'ye getirildi. Asya'dan Türkiye'ye getiriliyor. Önce fakir ailelerin çocukları uyuşturucuya alıştırılıyor, sonra torbacı haline getiriliyor. Ben o yoksul ailelerin derdini çözmek zorundayım, benim için namus sorunudur. Bunun bir siyasi tercih olduğunun altını çizmek isterim. Siyasi otorite 'Bunu engelleyin' desin, güvenlik güçleri bu baronları hakimin karşısına çıkarır" dedi.

"UYUŞTURUCU BARONLARININ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Şimdi sizin düşünmeniz lazım. Ülkeyi bu bataklığın içine sokanlara oy vermemeniz lazım. Bu uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmeyenlere asla ve asla oy vermemeniz lazım. Bu illetten çocuklarımızı kurtarmamız gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Benim bu millete sözüm var; Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde ilk yapacağım iş, bu uyuşturucu baronlarının kökünü kazımak. Hiçbirisini Türkiye'de tutmayacağım!"

"VATANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN"

"Cumhurbaşkanı adaylığıma iki kesim çok karşı çıktı" diyen Kılıçdaroğlu, "Birisi uyuşturucu baronları, diğeri de beşli çeteler! Beşli çeteleri de temizleyeceğim, uyuşturucu baronlarını da temizleyeceğim!" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sandık çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz. Vatanını seven sandığa gitsin!" diye konuştu.