Kılıçdaroğlu canlı yayında "Paralel YSK kuruyor" dediği Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi: Bu yasadışı işlemi niye yapıyorsun?

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Kılıçdaroğlu, "Sen kim oluyorsun? Sen bu yasa dışı işlemi neden yapıyorsun?"dedi.

Fox TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paralel seçim kurulu kurmaya çalıştığını söyledi.

Kılıçdaroğlu Soylu'ya yönelik "Sen kim oluyorsun? Sen bu yasa dışı işlemi (GAMER talimatı) neden yapıyorsun?  Talimatı tepedekinden alıyor. Erdoğan 'talimatı ben vermedim' desin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu yayında şöyle konuştu:

"Bu seçimin kazananını Türkiye'dir. Demokrasilerde biri iktidar olur, biri muhalefet olur. Sanki biri düşman, biri dost bunlar kapışıyorlar. Düşman yok, hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar darbelerden hep şikayet ettik. 
Devletin çivisi çıktı, devleti yeniden inşa etmemiz lazım. Sonuçlar bize de süratle gelecek. Bizim sistemimize saldırı olabilir. Ama bugüne kadar kıramadılar. Her türlü saldırıya karşı önlem alındı. Oy verilen her okulda bir avukatımız olacak.
Seçim ikinci tura kalmayacak, buna emin olun."

kemal kılıçdaroğlu süleyman soylu