Kılıçdaroğlu, "Eğitimi de yeniden yapılandıracağız"

TAKİP ET

Sıla ARABACIOĞLU - GERÇEK HABERCİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karabağlar'da Mobilya Akademi'nin açılışına katıldı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'li vekiller, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe belediye başkanları ve meslek odası başkanları katıldı. 

İlk konuşmayı İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan yaptı. Özkoparan, akademinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Özkoparan,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gençlerin eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurguladı. 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu da, pandemi koşullarında esnafa yapılan işlemlerin demokratik olmadığını aktararak, "Kentin ışığı ve alınteri esnaf pozitif ayrımcılığı çoktan hak etti' diye konuştu.



Selvitopu, "Mobilya sektörüne destek olmaya devam edeceğiz"
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Mobilya sektörünün gelişimi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Mobilya Akademi'nin açılışında konuşan Selvitopu, ilçenin en önemli iş kolu mobilya sektörünün akademi binasıyla nefes alacağını söyledi.


Kılıçdaroğlu, “Eğitimi de yeniden yapılandıracağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğitimi de yeniden yapılandıracağız” dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar’da Mobilya Akademi’nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, esnafın durumu ve eğitim sistemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. 
Kılıçdaroğlu, pandemi döneminde esnafın ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, “Merak etmeyin. Az kaldı. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Yakın zamanda bu sıkıntıların hepsini gidereceğiz” diye konuştu. 
Kılıçdaroğlu, teknoloji liseleri açacaklarını kaydederek, “MEB ve OSB’ler buraları ortak çalıştıracak. Ara eleman yetiştireceğiz. Herkes üniversite mezunu. Eğitimi de yeniden planlayacağız. Türkiye’nin bütün sorunları çözülebilir. Bunlar da akılla, bilimle çözülür. ‘Her şeyi ben biliyorum’ diyenler sorunları çözemez. Kimse umutsuz olmasın, bütün millete nefes aldıracağız. Bu merkez, herkese hayırlısı olsun. Belediye başkanlarımız, esnafın emrindedir. Sorun yaşadığınızda ilk başvuracağınız yer orasıdır. Sizin sorunlarınızı çözmek de bizim boynumuzun borcudur” açıklamasını yaptı.  
Konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti ilçedeki diğer açılışlar için akademiden ayrıldı. 
Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Uzundere'de yaşama geçireceği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temelini de atacak.

AYRINTILAR GELECEK...