Kılıçdaroğlu: Günde 273 esnaf ve zanaatkar dükkanını kapatıyor; Erdoğan, 'nereden çıkardınız bunları?' diyor; kendi yarattığı ekonomiden habersiz

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti ne yapmak istedi de Cumhuriyet Halk Partisi engel oldu? Bizi niye eleştiriyorsunuz? Bir haklı gerekçe ortaya koyun... Bir şey yaptık evet, hatalarını, yolsuzluklarını açıkladık tek tek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Erdoğan açıklama yapıyor, 'Bazı dostlar diyor ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok, her şey ortada'. Saray'dan bakınca her şey açık... 2020 yılında 99 bin 588 esnaf ve meslekten sicilden terkini istedi.... Halkından habersiz olan, Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetemez. Günde ortalama 273 esnaf ve zanaatkar dükkanını kapatıyor. Hala 'nereden çıkardınız bunları' diyor. Kendi yarattığı ekonomiden habersiz."

"Bu ara bir de 'adam' tartışması çıktı. Bu kadar zavallılığı, bu kadar acizliği hiç görmemiştim, tanık da olmamıştım. Ama ben sana 'adam' diyorsam bir şey söyleyeyim, esnafı batıran adam Recep Tayyip Erdoğan... Pazar artıklarından yiyecek toplayan anneler, çöplerden toplayan anne-babalar. Bunlar olmaz, yanlıştır diyoruz."