Kılıçdaroğlu: Haftaya Türkiye'yi nasıl arpalık haline getirdiklerinin raporunu açıklayacağım

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden herkesi hakkını savunacağız. Gençler sorunlara ilgi gösterdikçe geleceğe dair endişe duymuyoruz. Ahi Evran Haftası'nı kutluyorum esnaf kardeşlerimizin.

Ahi Evran sözlerinde adalet, insanları kucaklamak, kul hakkını korumak var, sözlerini dinlemeliyiz. Esnaf hayatından memnun mu? Hayır. Esnaf kardeşlerime biraz sitem edeyim, kimse kusura bakmasın. Esnaf kardeşim ağlıyor, ‘Geçinemiyorum, zam geliyor, alışveriş merkezleri bizi bitirdi’ diyor ama bunları kim yaptı? Oy verdiğin AK Parti’nin yönetimi yaptı. Çalışan, üreten, alın teri dökenlerin yanında olacağız."

"Gittim gezdim, gördüm, kahvede oturdum, sohbet ettim bana bu şikâyeti ilettiler. Oy verdiniz bunu yaptılar, bir de bizi deneyeceksiniz dedim. Yönetimi bize teslime din göreceksiniz nasıl yönetiliyor, işsizlik nasıl bitiyor, çiftçi alın terinin karşılığını nasıl alınıyor, Londra'daki bir avuç insana teslime dilemeyen Türkiye nasıl ortaya çıkıyor, göreceksiniz. Devlette liyakat kalmadı. Her şeye bir kişi karar veriyor. Sabah kim yanına giderse onun kararı çıkıyor. peki ulaşamayan yüz binlerce esnaf, çiftçi? Onların derdini dinleyen yok. O sarayda otururken sanıyor ki herkesin yeri çok rahat. AKP'li kardeşlerime seslenmek isterim önümüzdeki hafta size sarayın Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl arpalık haline getirmiş onu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda haftaya açıklayacağım. Sabredin."