Kılıçdaroğlu: Hulusi Akar Saraydan Aldığı Talimatla...

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısı 3 saat sürdü. Toplantıda konuşulan konular ve yapılan tespitler, iddiaya göre şöyle...

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin yaklaşık 3 saat süren MYK’sına başkanlık etti.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre toplantıda ilk olarak 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporu değerlendirdi. Aynı zamanda komisyon üyesi de olan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, komisyona ulaşan bilgi ve belgelere ilişkin bilgi verirken, Kılıçdaroğlu’nun konunun önemine dikkati çektiği ifade edildi.

'RAPOR ÖNEMLİ'

Kılıçdaroğlu’nun, “FETÖ, devlete 2002’den önce sızmış olabilir ama 2002’den sonra yerleştirildi” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gazeteci Fehmi Koru’nun 17 Aralık 2013’ten sonra Pensilvanya’ya giderek FETÖ lideri Fetullah Gülen ile görüştüğüne işaret ettiği, “Eğer orada uzlaşma sağlansaydı ne olacaktı?” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun Orgeneral Akar’ın komisyona gitmeyerek, son dakikada yazılı yanıt göndermesine ilişkin olarak da, “Burada ben de dahil devletin bürokrasisinde görev almış çok sayıda arkadaşımız var. Bürokratlar, hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar talimat dışında hareket edemezler. Akar, saraydan aldığı talimatla komisyona gelmedi, bilgi vermeyi de yine aldığı talimatla geciktirdi” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun komisyonun CHP’li üyelerinin yazacağı raporun çok önemli olacağının altını çizdiği kaydedildi.

KIDEM ÇALIŞTAYI

Kılıçdaroğlu’nun, 5 Haziran Pazartesi günü Türk-İş, Hak-İş ve DİSK başkanları ile işveren temsilcilerinin katılımıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda kıdem tazminatına ilişkin bir çalıştay yapacaklarını belirttiği, CHP’nin tarihsel olarak emek eksenli bir hatta durduğunu, konunun işçinin haklarını gasp etmeyecek şekilde noktalanması için çalışmalar yürüteceklerini belirttiği öğrenildi.

Toplantıda ayrıca, CHP’nin 2011 seçim kampanyasının ana omurgasını oluşturan aile sigortası vaadine yönelik bir güncelleme yapılması talimatının verildiği, bu konuda kısa süre içinde parti kurmaylarının sahaya ineceğini ifade ettiği öğrenildi.

ABD ZİYARETİNDEN NOTLAR

Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta ABD’ye yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdiği, bu çerçevede başta ABD tarafından YPG’ye verilen ağır silahlar olmak üzere Suriye konusunda Washington yönetiminin durduğu noktayı Kılıçdaroğlu ile paylaştığı öğrenildi.

Yılmaz’ın Almanya ile Türkiye arasında soruna neden olan İncirlik krizinin çözümü noktasında bazı önerilerini de toplantıda ilettiği belirtildi.

AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu bugün Ankara’da MHP’nin muhalif kanadının önemli isimlerinden, eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile iftarda bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu daha önce de Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’nin genel başkanlarıyla görüşmüştü.

talimat kemal kılıçdaroğlu hulusi akar