Kılıçdaroğlu ilk turda bitirmek için ne mesaj verecek

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu yapılacak Kurultay'da ilk turda kazanmak için delegeye vereceği mesaj belli oldu.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-KULİS HABER-Hafta sonu yapılacak CHP Kurultayı öncesi il başkanlıkları teker teker desteğini açıklarken Genel Başkan seçimi kritik bir hal almaya başladı. Başkanlık için adayların ekipleri kendilerinin önde olduğunu açıklayan ifadeler ile kararsız delegeyi ikna etmeye çalışıyor. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanmak için delegeye vereceği mesajı belirlediği öğrenildi.
CHP'nin Kurultaylar Yönetmeliği'nin "GENEL BAŞKAN SEÇİMİ" başlıklı 17'nci maddesine göre; "Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğu ile seçilir. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise üçünü oylamada en çok oy alan aday seçilir" ifadesi çerçevesinde konuşacağı belirlenen Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasının çerçevesi belli oldu. GERÇEK HABERCİ'nin edindiği bilgiye göre; Kılıçdaroğlu bir sonraki dönemde olmayacağını dile getirerek vefa çağrısı yapacak. Son kez destek isteyecek olan Kılıçdaroğlu PM ve MYK kadrosunda da yenilenme mesajı da verecek.
Destekçileri de bu çerçevede konuşacak
Genel başkanların konuşmalarının ardından kürsüye gelecek olan konuşmacılar arasında çokça Kılıçdaroğlu taraftarının da söz alması ve Kılıçdaroğlu'na son kez destek verilmesi talebiyle benzer konuşma yapacağı öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay CHP Genel Başkan