Kılıçdaroğlu kimi hedef aldı: Selin Sayek Böke'den açıklama

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Bireysel çıkarlar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur. Senin yerin CHP'nin kapısının dışıdır. Ben milletvekili oldum, grup içi yönetmeliğe uymam. İstediğim TV'ye çıkarım, istediğimi söylerim. Konuşamazsın arkadaş. Bugüne kadar ses çıkarmadım. Bundan sonra izin almadan çıkıyorsa, kusura bakmasın bu partide yeri yoktur' sözlerine ilk yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin tüzük kurultayında yaptığı sert açıklamalara ilk yanıt geldi.

"Davaya inanmayıp, 'milletvekilliği garanti mi' diye düşünenlerin dava adamı olmaya hakkı yoktur. Efendim ben demokrasiyi savunuyorum da ben ne olacağım? Bireysel çıkarlar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, "Senin yerin CHP'nin kapısının dışıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Parti içi demokrasi disipline uymayacağız anlayışına izin vermez. Ben milletvekili oldum, grup içi yönetmeliğe uymam. İstediğim TV'ye çıkarım, istediğimi söylerim. Konuşamazsın arkadaş. Bugüne kadar ses çıkarmadım. Bundan sonra izin almadan çıkıyorsa, kusura bakmasın bu partide yeri yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine ilişkin Hürriyet'e konuşan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bu sözleri üstüne alıp almadıklarına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"Hayır üstümüze alınmadık. Çünkü bizler bireysel çıkarlar peşinde koşan veya koltuk sevdalısı bir siyaset yapmadığımızı her fırsatta göstermiş insanlarız. Gerektiğinde koltukları elimizin tersiyle itebilmiş insanlarız. Ama gönül isterdi ki Sayın Genel Başkan bunu daha açık söyleseydi de bu bir soru olarak gündemin içinde kalmasaydı."