Kılıçdaroğlu'na Kurşun Fırlatan Provokatör AKP'li Çıktı!

TAKİP ET

İstanbul, Fatih Camisi'ndeki şehit cenazesi sırasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı. Kuşun kovanı atan kişinin kimliği ise dikkat çekti.

Mermiyi atan kişinin ise olaydan önce Başbakan Binali Yıldırım’la görüştüğüne ilişkin fotoğraf ortaya çıktı.

Mermiyi atan isim olan İrfan Cengiz’in AKP içinde de aktif çalışan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda şehidin dayısı olduğu iddia edilen Cengiz’in, Facebook hesabında sık sık AKP içindeki çalışmalarından kareler paylaştığı görüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu kendisine atılan mermi kovanı ve cenazedeki olaylarla ilgili açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu, “Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölürüz bin kişi geliriz. Hiç kimse bizi yolumuzdan ayıramaz” diyerek, olayların emniyetin gözü önünde 5-6 “provokatör” tarafından yapıldığına dikkat çekmişti.

SERBEST KALDILAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atan ve şehidin dayısı olduğu iddia edilen Cengiz’le birlikte gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldı.



Gayrette’deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanan şüphelilerden Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşunu atan şehidin dayısı İrfan C. (38), görüntülerden çelenkleri attıkları belirlenen Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T. (30)’nin ifadeleri tamamlandı. İrfan C. hakkında silahlı tehdit, diğer şüpheliler ile ilgili ise mala zarar vermek suçlarından işlem yapıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından 4 şüpheli de savcılık talimatıyla saat 22.00 sıralarından emniyetten serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlardan ikisinin cinsel taciz, uyuşturucu, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından daha önceden polise geliş kayıtları olduğu belirlenmişti.