Kılıçdaroğlu'na provokasyondan AKP ve MHP ile yakın ilişkiler çıktı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Adıyaman'da türbe çıkışı hedef alındığı provokasyonun öne çıkan isimlerinden birinin iktidarla yakın ilişkileri ortaya çıktı. Abdullah Dağ'ın 'fotoğraf albümü'nde MHP'li Olcay Kılavuz da var...

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bayramın ilk günü Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında hedef alındığı provokasyonda başrolü oynayan kişilerden birinin, AKP'li milletvekilleri ve Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden olan MHP'li Olcay Kılavuz'la fotoğrafları ortaya çıktı. Türbe çıkışında Kılıçdaroğlu'nu "Biz Müslümanız" gibi sözlerle hedef alan Abdullah Dağ, Mart 2022'deki Ankara ziyaretinde AKP'li vekillerin yanı sıra Kılavuz'u ziyaret ettiği fotoğrafları Facebook hesabından paylaşmış. Dağ, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin, Adıyaman'ın Samsat ilçesi yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ni ziyareti sonrasında avluda yaşanan provokasyonda öne çıkan isimlerden biriydi.

TARAFTAR OLDUĞU ANLAŞILDI

Profilinde Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduğu yazan, Adıyaman'da tütün ticareti ve ikinci el araba alım-satımıyla uğraştığı anlaşılan Dağ, 'koyu' bir Recep Tayyip Erdoğan destekçisi. Hesabında, cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasından önce de Kılıçdaroğlu'nu kimliği üzerinden hedef alan paylaşımlar da yer alıyor.

Dağ, Mart 2022'deki Ankara ziyaretinde, AKP'nin Adıyaman milletvekillerinden ikisini TBMM'de ziyaret etmiş. Facebook'ta paylaştığı karelerden birinde, AKP Adıyaman milletvekili ve partinin eski Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat ile TBMM'deki makamında fotoğraf çektirdiği görülüyor.