Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: İki ülke için 'NATO'ya giremezler' dedin, imzayı bastın, çıktın

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "İki ülkenin NATO'ya girişiyle ilgili 'Asla giremezler' dedin, gittin bastın imzayı, çıktın, geldin" diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haymana Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşmasında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Madrid’de NATO zirvesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "İki ülkenin NATO'ya girişiyle ilgili. 'Başta kaldığım sürece asla giremezler' dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın, geldin" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir politikacı dış politika ile ilgili konuşurken boğazında dokuz düğüm olduğunu unutmamalı. Söylediği lafın nereye gideceğini iyi bilmeli. İç politikada olduğu gibi yüksek perdeden atmamalı. 'Ey Suriye ben geliyorum'. Bu iş konuşarak olmaz ki. Rahmetli Ecevit ile Erbakan çıkıp 'Ey Yunanistan biz Kıbrıs'a geliyoruz' demediler. O davranış mı doğru?

ADALAR SİLAHLANIRKEN GIKIN ÇIKMADI: 18 ada işgal edildiğinde Lozan Anlaşmasına göre silahlanmaması gereken adalar silahlanırken ben 2017 yılında 'Niye bir tek laf söylemiyorsun?' derken kimsenin gıkı çıkmadı. İyi de sen neredeydin? Yeni mi öğrendin sen bunu? Dış işleri farklı bir şeydir. Derin diplomasi diye ayrı bir şey vardır. Bu işi diplomatlar götürür, son sözü politikacılar söyler.

GİTTİN, BASTIN İMZAYI ÇIKTIN: 'Papazı asla teslim etmem' deyip sonrasında papazı teslim ederseniz bu o kişinin itibarıyla ilgili bir olay olmaktan çıkar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin itibarı olarak ortaya çıkar. Çünkü konuşan kişi devlet adına konuşuyor. Aynı şey bugün iki ülkenin NATO'ya girişiyle ilgili. 'Başta kaldığım sürece asla giremezler' dedi. E ne oldu? Gittin, bastın imzayı çıktın, geldin."