Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler: Yapacaksan yap, ne bağırıp duruyorsun?

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikadaki tutumunu eleştirdi: Yunanistan tarafından işgal edilen adalarla ilgili bir cümle kur diyorum. Cümle dahi kuramıyor. Arada bir Yunanistan'a "Beni kızdırmayın", "Gelirim", "Giderim", "Suriye'ye operasyon yapacağım" diyor. Yapacaksan yap kardeşim. Ne bağırıp duruyorsun?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

CÜNEYT ARKIN’A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

“Türk sinemasının önemli bir aktörü Cüneyt Arkın’ı kaybettik. Kara Murat’ı, Komiser Kemal’i o canlandırıyordu. Haksızlık yapanlarla mücadelenin nasıl olması gerektiğini bir şekliyle o bize öğretiyordu. Türk sinemasının, sanatçıların, hepimizin başı sağ olsun.”

“TÜRKİYE, BÜTÜN İSLAM DÜNYASINA ÖRNEK OLMAK ZORUNDADIR”

“Dün İstanbul’da Türk Ocakları’nın düzenlediği önemli bir toplantıya katıldım. İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Konuları sempozyumuydu. Onların görüşlerini ve İslam dünyasının yaşadığı sorunlar konusundaki çalışmalarının bir kısmını dinledim. İslam dünyasının sorunları var ve Türkiye bu konuda bütün İslam dünyasına örnek olmak zorundadır. Sorunları aşan, demokrasi gelişmiş bir ülke algısını yerleştirmek zorundadır. İnsanların inancına nasıl saygı duyulduğunu bütün dünyaya göstermek zorundadır.

Toplantıya katıldım. Adalet vurgusunu yaptım. Sabah bir haber ‘İstanbul İl Yönetimi görevden alınmış’ diye. Ne söyleyeyim? Bizim konuşmaya ihtiyacımız var kavgaya değil. İslam dünyasında dünya kadar sorun var. Kan akıyor İslam dünyasında. Birbirlerini öldürenler İslam dünyasında ağırlıklı olarak. İslam dünyasında kan durmasın mı? İslam dünyasına güzellik, demokrasi olmasın mı? İslam dünyasında adalet olmasın mı? Bunu dillendiriyorsunuz, tahammül edemiyorlar. Akıllarını yitirmiş bunlar. Her kavga sonlarını getiriyor. Kendileri kendi sonlarını getiriyorlar. Bizi dinleseler emin olun çok güzel şeyler olacak. Doğruları dinlemeye tahammül edemiyorlar, yanlıştan, kinden, öfkeden besleniyorlar.”

“YAPAMAYACAĞINI BEN DE BİLİYORUM SEN DE BİLİYORSUN”

“Yunanistan tarafından işgal edilen adalarla ilgili bir cümle kur diyorum. Cümle dahi kuramıyor. Arada bir Yunanistan’a ‘Beni kızdırmayın’, ‘Gelirim’, ‘Giderim’, ‘Suriye’ye operasyon yapacağım’ diyor. Yapacaksan yap kardeşim. Ne bağırıp duruyorsun? Yapamayacağını ben de biliyorum sen de biliyorsun. Adalar silahlanırken, hocalar söyledi, askerler söyledi, siyasiler söyledi, gıkın çıkmadı. Şimdi efeleniyor.”