Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'vizyon' yanıtı: 3 Aralık'ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin

TAKİP ET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine "Gelin vizyonlarımızı yarıştıralım, projelerimizi kapıştıralım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "3 Aralık'ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin haftalık grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet liderlerine yönelik söylediği "Gelin vizyonlarımızı yarıştıralım, projelerimizi kapıştıralım" ifadelerine yanıt verdi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na, “Erdoğan’ın borsa ve kara para eleştirilerinize yönelik bazı ithamları oldu, ‘sefil’, ‘zavallı’, ‘namert’, ‘haysiyet fukarası’ dedi. Bir de 3 Aralık’a randevu vermiştiniz, vizyon projenizle ilgili… Erdoğan, ‘Bu zatın ilk kez bir vizyon açıklamaya hazırladığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk. Bizim asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burası. Muhalefetle böyle yarışmak isteriz’ dedi, ne demek istersiniz?” diye soruldu.

Kılıçdaroğlu ise, “Böyle boş konuşmaya bırakın devam etsin. Kendisine bir çağrım var, 3 Aralık’ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin. Vizyon nedir kendisine öğreteceğim. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın, Erdoğan’ın da endişesi olmasın. Erdoğan’ın ufku nasıl aşılırmış ben vizyon konuşmasında göstereceğim" diye konuştu.

ERDOĞAN 'PROJELERLE GELİN, CANIMIZI YİYİN' DEMİŞTİ

Erdoğan bugünkü konuşmasında, "Madem ki bu zat her şeye rağmen ülkenin en büyük ikinci partisinin başındadır umudumuzu tümden kaybetmek de istemiyoruz. Nitekim bu zatın siyasi hayatında ilk kez bir vizyon açıklamaya hazırlandığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk. Bizim asıl yarışmak istediğimiz alan asıl güreşmek istediğimiz minder asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Biz muhalefet ile polemik siyasetine değil eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz. Biz muhalefet ile mesaimizi sürekli onların yalanlarına cevap vererek değil, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun benzeri gayretlerini konuşarak yürütmek istiyoruz. Bize ülkenin ve milletin hayrına programlarla, projelerle, iddialarla gelin canımızı yiyin" ifadelerini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu Erdoğan vizyon 3 Aralık