Kılıçdaroğlu'ndan Özel'in eleştirilerine yanıt: Hep beraberdik, neden daha önce konuşmadınız?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu kısa tuttuğu ve diğer aday Özgür Özel’in eleştirilerine cevap verdiği konuşmada, “Kararları alırken hep beraberdik, keşke PM’de eleştirseydi de beraber yol yürüseydik” ifadelerini kullandı.
“CHP’nin dış politika kurulu olduğunu bilmiyorsa”
Özel’in dış politika konusunda pasif kalındığına yönelin eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz, eğer uzun yıllardır beraber çalışıyorsak ve CHP’nin dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız, o kurulda 2 genel başkan yardımcımızın olduğunu bilmiyorsa bir soru işareti koymak zorundayım. Örgütüm emekli büyük elçimizi seçmedi, hangi gerekçeyle MYK’ya taşımalıydım onu? Eleştiriye açığım, PM’de beni eleştirenin sözünü asla ve asla kesmem, olur ya, eleştiriden yana alacağım bir şey olur diye. Keşke burada anlattıklarını yüzüme karşı da söyleseydi. Hangi aşamada hala benim Amerika’ya İngiltere’ye neden gittiğimi öğrenmemişse, Türkiye’ye teknoloji getireceğiz, MIT’ye gidiyorum hala ondan haberi olmayan bir kişi partimde görev yapıyorsa beni dinlemiyor demektir. Bu konular hala tartışma konusu oluyorsa o arkadaşlar Türkiye’yi değiştiremez ve dönüştüremezler” dedi.
Sosyal demokrat genel başkan
Kılıçdaroğlu, ‘Partiyi sosyal demokrat bir genel başkana devredeceğim’ sözlerinin eleştirilmesine ise “CHP’nin geliştirdiği bir kavram var, yüksek yetenek inşası, toplumun en yetenekli çocuklarını yurt dışına göndermek ve getirmektir. Siz bunu dahi bilmiyorsanız CHP’yi tanımıyorsunuz demektir. Örgütlere gönderilen para, tüzük yüzde 40 diyor, e onu gönderiyoruz zaten. Yüzde 40 göndermediysek neden mali rapora hep beraber el kaldırıp evet dediniz? Bu partinin bütün hesapları denetlenir, her kuruşun hesabını veririz. Eleştiriye eyvallah ama eleştirinin tutarlı olması lazım. Ömür boyu genel başkanlık yapma niyetim yok, kararı örgüt verir ama ben günü geldiğinde güçlü bir sosyal demokrat arkadaşımıza devredeceğim görevi, daha bir ay önce İstanbul’da 2 il başkanımız devir teslim töreni yaptı. Ben de yeni seçilen bir genel başkana devir teslim töreni yapmayacak mıyım?” diye yanıt verdi.
PM’de neden eleştirmediler?
Değişimcilerin eleştirilerini neden daha önce yapmadığını soran Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Özgür kardeşimi severim, belediye başkanı adayı olacağım dedi, oldu, milletvekili olacağım dedi, oldu. Hep beraberdik, niye olmadı? Keşke eleştirilerini PM’de söyleselerdi ve ben de dinleseydim. Orada evet burada hayır olmaz, olmaz. Genel başkanlarda çifte standart olmaz. Dün neyse bugün de aynısı olacağız.”

Kılıçdaroğlu Özel