Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi: CHP, Kürt sorununu çözecek

TAKİP ET

Elçi, "CHP'nin Altılı Masa'da uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, "CHP'nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır. Türkiye, tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistem ile yönetilmelidir"  dedi. Elçi, "CHP'nin Altılı Masa'da uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Doğu Masası çalışmaları kapsamında ekim sonunda CHP'ye katılan eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’yi başdanışman olarak atamıştı. Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'a konuşan Nuşirevan Elçi, "CHP'nin bölgede beklentinin üzerinde bir oy alacağını öngörüyorum" dedi. 

Kürt sorunu hakkındaki soruya, "tek bir partinin çabalarıyla çözülemeyeceğini düşünüyorum" yanıtını veren Elçi,  "CHP'nin Altılı Masa'da uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor. CHP'nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır" ifadesini kullandı.

CHP tarafından kurulan Doğu Masası'nın, bölgede oy oranlarının artıracağına olan düşüncesi sorulan Elçi, "Sayın Genel Başkan pek çok konuşmasında bu konuda özeleştiri vererek çalışma başlattı. Benimle yapılan görüşme de bu çalışmalar çerçevesinde değerlendirilmeli. Geçen 1-2 yılda CHP'nin bölge dahil ülke genelinde ev ev, sokak sokak gezerek yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını düşünüyorum. Elbette daha yürümemiz gereken epey uzun bir yol var ama CHP'nin bölgede beklentinin üzerinde bir oy alacağını öngörüyorum" dedi.

Nuşirevan Elçi CHP Kürt sorunu