Kılıçdaroğlu: Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, 'biz ÖTV'yi artıracaktık' sözleriyle ilgili paylaşım yaptı: "Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin basına kapalı bir toplantıda söylediği, "Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım" ifadeleriyle ilgili paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı 'biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu' demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz'da sosyal medya hesabından video yayınlayarak “İktidara geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz” demişti.

Toplantıdan sızdırılan videoda Nebati ise şu ifadeleri kullanmıştı: “‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım.

 

chp kemal kılıçdaroğlu ötv seçmen nureddin nebati hazine ve maliye bakanı skandal