Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Ateş Açıldı Çatışma Çıktı

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Artvin'in Ardanuç İlçesine gittiği sırada bulunduğu konvoya sialhlı saldırı düzenlendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun  Artvin'in Ardanuç İlçesine gittiği sırada bulunduğu konvoya sialhlı saldırı düzenlendi.  

 Artvin’ in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada açılan ateşe koruma polislerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmanın devam ettiği öğrenildi. 

Artvin programını gerçekleştirmek için Kars'a gelen CHP lideri karayoluyla Artvin'in Şavşat ilçesine geçti. İlçe merkezinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu daha sonra Artvin'e gitmek üzere yola çıktı. Kılıçdaroğlunun konvoyu Ardanuç ilçesi yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Koruma polislerinin silahlı saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen yada yaralananlarla ilgili bir bilgi verilmedi.

Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

"Kılıçdaroğlu'nun Durumu İyi"

CNN Türk kameralarına konuşan Kılılçdaroğlunun danışmanı CHP liderinin durumu hakkıında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğunu aktaran danışman "Saldırı değil, konvoyun güzergahında çatışma çıktı, Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi" dedi.

​"Ormanlık Alandan Kendisine Ateş Açılmış"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saldırıya ilişkin şu sözleri aktardı:

"Genel başkanımızın bugün Artvin'de belediye açma töreni ve vatandaşlarla buluşması vardı. Ormanlık alandan kendisine ateş açılmış. Korumalar karşılık vermiş. Genel başkanı güvenli bir bölgeye almışlar ama çatışma devam ediyormuş. Yaralı yok. Biz de şu anda sinyal kesiciler kullanıldığından ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Önemli olan herhangi bir üzücü olay yaşanmaması ama vahim bir tabloyu ortaya koyuyor."