Kilis'te 9 yaşındaki çocuğun ölümü: 2 kişi gözaltına alındı, soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı verildi

TAKİP ET

Kilis'te, kayıp olarak aranan ve evinin bulunduğu sokaktaki su kuyusunda öldürülmüş olarak bulunan 9 yaşındaki çocuğun ölümüne ilişkin gözaltına alınan kişi sayısı 2'ye yükseldi. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı alındı.

Kilis'te 4 Nisan'da okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki su kuyusunda öldürülmüş olarak bulundu.

AA'nın aktardığına göre, Okçular Mahallesi'nde Selvili Medrese Sokak'ta ailenin 9 yaşındaki kızları Gina Mercimek'i bulmak için başlatılan çalışma kapsamında, aynı sokakta bulunan H.B'ye ait 2 katlı evin avlusundaki su kuyusunda arama çalışması yapıldı.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekibi, kuyudaki suyu tahliye etti. Suyun kuyudan çekilmesinin ardından, çocuğun cansız bedeni bulundu. Cansız beden, yaklaşık 12 metrelik kuyudan çıkarıldı. Çocuğun, boynuna briket bağlandığı da öğrenildi.

Gina Mercimek'in cansız bedeni otopsi için Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken şüpheli H.B, Ekrem Çetin Mahallesi'nde kovalamaca sonucu yakalandı.

GÖZALTI SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında olaya ilişkin A.A. da gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemi sürüyor.

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi morgundaki işlemin ardından Gina Mercimek'in cenazesi, Asri Mezarlık'taki Alaaddini Osmani Camisi'ne getirildi.

Gina Mercimek'in cansız bedeni Asri Mezarlık'ta defnedildi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, olaya ilişkin H.B. ile A.A'nın gözaltında belirtildi.

Açıklamada, “Soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve özenle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Okçular Mahallesi'ndeki okuluna 4 Nisan'da giden Gina Mercimek, okul çıkışında evine dönmemişti. Ailesi, polise başvurmuş ve çocuğun bulunması için çalışma başlatılmıştı.