Kırdı, "Borçlarımızı en erken bir yıl sonra ödeyebiliriz"

TAKİP ET

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, GERÇEK HABERCİ'ye gevşetilen pandemi tedbirlerince kahvehanelerin açılması hakkında konuştu. Kırdı, 'Virüs tekrar patlak vermezse borçlarımızı en erken bir yıl sonra ödeyebiliriz' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU/ Helin UZUNGET-GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER - İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, GERÇEK HABERCİ’ ye gevşetilen pandemi tedbirlerince kahvehanelerin açılması hakkında konuştu. Esnafın kira, elektrik, su ve kredi borçları olduğunu söyleyen Kırdı, “Bu 11 ayda yarayı kapatmak için çabalıyoruz. Kira, elektrik, su ve kredi borçlarımız var. Eğer her şey normal ilerlerse, virüs tekrar patlak vermezse biz borçlarımızı en erken bir yıl sonra ödeyebiliriz” diye konuştu.
“Borçlarını ödemesi için can suyu gerekiyor”
Kahvehanelerin aylardır kapalı olduğundan dolayı esnafa can suyu gerektiğinin altını çizen Kırdı, “Kahvehaneler 11 aydır kapalı. Aylardır açılmasını dört gözle bekliyoruz. Tabii ki daha önce de açılabilirdi. Borçlarını ödemesi için can suyu gerekiyordu. Bu can suyunu da büyükşehir ve ilçe belediye başkanları temin etmeye çalışıyorum” diye konuştu. Kırdı, tekrar bir kapanma yaşanmazsa işlerin yavaş yavaş düzeleceğini de söyledi.
“HES ile içeri alacağız”
Kırdı, kahvehanelerde alınacak tedbirleri aktararak şu ifadeleri kullandı:
“Nasıl alışveriş merkezlerinde, toplu taşıma araçlarında vatandaşa HES zorunluluğu varsa; maske, mesafe, hijyen kurallarına uyuluyorsa biz de bu kurallara uyarak işletmelerimi açacağız.”