KIRKPINAR: 'İTTİFAKIN DEVAM EDECEĞİNDEN KİMSEMİN ŞÜPHESİ OLMASIN

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Millet İttifakı çatısı altında iş birliği yaptığı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ı makamında ziyaret etti. Yücel'e bu ziyaretinde, yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir eşlik etti. Görüşme masasında, ittifaktaki son durum ve yaşanan sıkıntılar vardı.

SEVİLCAN GÜNAY- GERÇEK HABERCİ- iYİ Parti il başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme, 1 saat sürdü. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, hem yerel hem genel siyaseti hem de İzmir’in beklentilerini görüştüklerini dile getirdi. Yücel, “Her ikimizin de görevlerinin bizlere yüklediği sorumluluk gereği zaten Hüsmen Başkanla iletişim halindeyiz, bu günde yüz yüze gelerek bir değerlendirme yaptık. Oldukça verimli bir toplantı oldu” dedi. 

‘Başkanımızla paylaşacağız’

İki parti arasında yaşanan ‘Belediyelerde istihdam’ krizinin de gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Yücel; “Bu konuda bir rahatsızlık varsa biz bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız ile paylaşacağız.” demekle yetindi. 

‘Buradan bir şey çıkmaz’

Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in Tire’de CHP’den yeterince kişinin işe alınmadığını iddiasını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İsmail kardeşime buradan selam gönderiyorum. İsmail başkanım çok akıllı çok çalışkan bir kardeşimiz. Durumun böyle olmadığını kendisi de biliyor’ diye cevapladı. Bununla beraber Kırkpınar Cumhuriyet Halk Partisi ile Türkiye genelindeki iş birliğimiz devam edeceğini de dile getirdi. “Kırkpınar, İttifakımızın devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda beklentilerini yüksek  tutup bir şey çıkaramayanlar hala uğraşıyorlar. Buradan bir şey çıkaramazlar” diye konuştu. 

İttifakta çatlak olup olmadığı sorusuna CHP’li Yücel ise “Kesinlikle öyle bir şey yok. Millet İttifakı’ndan rahatsız olan kesimlerin yaratmaya çalıştıkları bir algı” sözleri ile cevap verdi. 

‘Söz genel merkezde’

Bayındır’da yönetimin düşmesine ilişkin de konuşan Yücel, “Bayındır’da yönetim düştü, yeni bir yönetim oluşturmak için çalışmaları tamamladık, genel merkeze bildirdik. Bundan sonrası Genel Merkez’den yapılacak olan atamaya kaldı. Son sözü Genel Merkez söyleyecek” dedi.