Kırmızı Fularlı Kızın Annesine Tazminat Ödenecek

TAKİP ET

Gezi eylemlerinde 'Kırmızı fularlı kız' olarak anılan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, haksız gözaltı gerekçesiyle tazminat kazandı.

Nuray Erçağan, 2 Haziran 2013’te gözaltına alınmış, bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

Erçağan’ın gözaltının haksız olduğuna dair açtığı davanın bugün Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11’inci Ceza Dairesi’nde karar duruşması görüldü.

Mütaalasını sunan savcı Hüseyin İsli, 2 Haziran’da gözaltına alınan kadının doktor raporu, kimlik ve fotoğraf tespiti yapıldıktan sonra 3 Haziran’da serbest bırakıldığını ifade etti.

Savcı, bir günlük gözaltının ardından Erçağan hakkında kamu davası açıldığını, davanın beraatle sonuçlandığını, kararın da 2 Şubat 2016’da kesinleştiğini anlattı.

İsli, Erçağan’a mahkemece takdir edilecek miktarda tazminat ödenmesine hükmedilmesine karar verilmesini talep etti.

Tazminat kararı çıktı

Mahkeme, tazminat talebini kısmet talep ederek Erçağan’a 22 lira 77 kuruş maddi, 200 lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Erçağan’ın avukatı Hakan Evcin, kararın ardından şunları söyledi: “Nuray hanım, dört yıl önce akrabalarını Manavgat’a yolcu etmek için Muratpaşa ilçesindeki Çallı semtinde bulunurken, o sırada göstericilerle birlikte gözaltına alındı. Mahkeme, kendisinin haksız yere gözaltına alındığına hükmetti. Açtığımız tazminat davasında bize çıkan rakam, gelirini ispat edemeyenler için uygulanan bir miktar. Nuray hanım da ev hanımı olduğu için dört yıl önceki asgari ücreti göz önüne alan mahkeme bir günlük ücreti 25.77 TL olarak hükmetti.”