Köle Deniliyordu Keskin Nişancı Çıktı

TAKİP ET

Musul'da bir tünelde gizlenirken yakalanan Alman vatandaşı 16 yaşındaki Linda Wenzel'in IŞİD'in keskin nişancılarından biri olduğu ve bir Çeçen militanla evlendiği ortaya çıktı.

Irak ordusu Musul’daki bir tünelde geçtiğimiz hafta 20 yabancıyı gözaltına aldı. Yabancılar arasında 5 Alman, 3 Rus, 3 Türk, 2 Kanadalı ve 4 çocuklu bir Fransız kadın bulunuyordu. Bu kişiler arasında yer alan ve örgüt tarafından köleleştirildiği sanılan 16 yaşındaki Linda Wenzel adlı Alman gençle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. IŞİD’in polis teşkilatında olduğu daha önce haberlere yansıyan Wenzel’in Çeçen militanla evli olduğu ve keskin nişancılık yaptığı öğrenildi.

The Times gazetesine konuşan Iraklı milletvekili Viyan Dakhil, Wenzel’in kendisine Irak’a Almanya’dan eşinin peşinden geldiğini anlattığını ve annesinin de kızının Musul’da bir tünelde bulunduğunu doğruladığını aktardı.

‘ALMANYA’YA İADE EDİLMESİN’

Dakhil, “Wenzel’in sorgusu sürüyor. Hükümetten Wenzel’i Almanya’ya iade etmemesini talep edeceğiz. Zira buraya terör örgütüne katılmak için geldi ve Irak kanunlarına göre cezalandırılmalı” dedi. Rusya’nın Irak Büyükelçiliği daha önce yaptığı açıklamada Musul’da yakalanan kişiler arasında Rus vatandaşlarının bulunup bulunmadığına dair bilgi olmadığını duyurmuştu.