'KOMEDYENLİK GENLERİMDE VAR'

TAKİP ET

CEM YILMAZ'I GÜLDÜREN AVUKAT BURKAY BULANIK:

'KOMEDYENLİK GENLERİMDE VAR'

İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Burkay Bulanık, İzmir'e 'Arif V 216' filminin galasına gelen komedyen Cem Yılmaz'ı güldürünce basının bir anda ilgi odağı oldu. Meslektaşları ve yakından tanımayan arkadaşları, Bulanık'ın komedyen özelliğini öğrenince şok oldu. Yakından tanıyan kişiler ise

yıllardır kendisinden bir ‘stand up show’ bekliyor. Gündüz Adliye koridorlarında davadan davaya koşan Avukat Burkay Bulanık, bir yandan 'stand up' gösterisi için harıl harıl çalışıyor. Cem Yılmaz'ı kahkahaya boğan Burkay Bulanık, yaşamında bilinmeyenleri ilk kez anlattı.

DÖNEMSEL ŞARTLAR YÜZÜNDEN HUKUKÇU OLDUM

18.02.1982 yılında Kırşehir’in Kaman İlçesi'nde doğduduğunu belirten Avukat Burkay Bulanık, Sivas’ta Namık Kemal İlkokulu’nda başlayıp,2.sınıftan itibaren Zübeyde Hanım İlköğretim okulundan mezun oldum. Bergama Akif Ersezgin Anadolu Lisesi Mezunu olduktan sonra Çankaya Hukuk

Fakültesi'ni bitirdim. O zamanki şartlar beni hukukçu olma yolunda zorladı. Tabi ki profesyonel olarak yaptığım avukatlık mesleğimi çok seviyorum. 2009 Yılından beri İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlık yapıyorum. Özellikle Ağır Ceza davalarında çok kararlara imza attım. İleri derecede İngilizce ve orta derecede Almanca biliyorum dedi.

KOMEDYENLİK GENLERİMDE VAR

Mutlu çocukluk dönemi geçirdiğini belirten Avukat Burkay Bulanık, 'Gerçekten laf olsun diye söylemiyorum. Çocukluğum çok mutlu geçti. Komedyenlik tarafım anneannemin sülalesinden geliyor. Ciddi görüntüm ise baba tarafından geliyor. Anneannem çok komiktir. Yaptığı espirilerle bizi hep güldürürdü. ‘’ Adam sandım eşşeği,anlıma değdi taş….ğı ‘’ gibi mesaj içeren ulvi esprili sözleri vardı.(Kahkahalar ) Esprili yönüm olduğunu bildiğim için çok önemli isimlerde tiyatro eğitimi aldım. Hatta Türkan Şoray'ın bir dizisinde figüranlık yaptım. William Shakespeare‘ın Bir Yaz Gecesi Rüyası oyununda komik bir rolde ilk sahne deneyimimi yaşadım, Türkan Şoray’ın Haluk Bilginer’in oynadığı Tatlı Hayat dizisinde figüran olarak oynadım. 2017 senesinde Başkent İletişim Akademisi Tiyatro oyunculuğu ve Sinema Oyunculuğu eğitimleri aldım Cihan Ünal, Bülent Arın, Tayfun Eraslan, Tomris Çetinel, Yusuf Köksal,Ali Hürol,Zeynep Hürol aynı dönemde Mert Aygün ve farklı oyuncu koçlarıyla oyun atölyelerinde aldığım kurumsal akademik eğitim dışında özel oyunculuk dersleri aldım. Şu anda Bazı Şeyler Tiyatrosunun bir oyuncusu olarak Efe Kösenin yazdığı, yönetmen Can Dalkılıç Rasputin isimli komedi tarzında tiyatro oyununda 19 Mart 2018 tarihinden itibaren komik bir rol olan Pruskevic rolünde İzmir Sanat Sahnesinde izleyici karşısına çıkacağım. Kendimi sürekli yenilemeye ve geliştirmeye çalışmaya devam ediyorum" dedi.

TEK KİŞİLİK GÖSTERİ İÇİN HAZIRLANIYORUM

Cem Yılmaz'ın gülmesi ile ilgili sırrı seyircinin karşısına çıkacağı ilk oyununda açıklayacağını belirten Avukat Burkay Bulanık, 'Bir yandan avukatlık, bir yandan stand up gösterilerine hazırlanmak hiçte kolay olmuyor. Gündüz duruşmadan çıkıp cinayet davası sanığı ile görüşmek için cezaevine gidiyorum. Akşam fırsat bulduğumda hemen stand up gösterisi ile ilgili çalışmalara başlıyorum. Yani şu anda büyük bir sıkışmışlık yaşıyorum. Stand up gösterisinin yanı sıra tiyatro, seslendirme, reklam alanları ile ilgili gelen teklifleri şimdilik değerlendiriyorum' dedi.