Konak'a sürpriz aday..

TAKİP ET

CHP İzmir İl eski Sekreteri Merih Şan Konak Belediye başkan aday adaylığı için yola çıkıyor.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-CHP'de 2 haftadır devam eden yerel seçimler aday adaylığı süreci başvuru azlığı ve aday profili nedeniyle MYK'nın aldığı karar ile 1 hafta daha uzatıldı. Bu uzatmanın ardından partililer bazı isimlerin aday adayı olması için girişimlerde bulunmaya başladı. Bu girişimlerden sonra CHP İzmir İl eski Sekreteri Dr. Merih Şan aday olmaya ikna edildi. Konak'ta Hayat ve Martı hastanelerinin eski sahibi olan ve halen İzmir'in en büyük hastanelerinin biri olan Tepecik'teki Özel Ege Şehir Hastanesi'nin ve Gaziemir'deki Gazikent Tıp Merkezi'nin sahibi olan Dr. Şan parti içinde de sevilen bir isim. 

Karataş yönetiminde de uzlaşmacıydı...

Dr. Merih Şan, Kemal Karataş'ın son başkanlığı döneminde parti içinde yaşanan gerilimlerde uzlaşmacı tavrı ve bir çok sorunu çözmasi ile de adı ön plana çıkan biriydi. Bu dönemde yaşanan parti içi tartışmaları çözme ve tepkileri dindirme konusunda yaptığı çalışmalar ile dikkat çekmişti.

Dr. Şan'ın başvurusunu 24 Ekim Çarşamba günü yapacağı öğrenildi.



Dr. Merih Şan Kimdir?

Merih Şan'ın kendi kaleminden özgeçmişi ise şöyle;

14/03/1955 tarihinde Atburgazi Beldesi’nde dünyaya geldim. Köy Enstitüsünde çalışan Yörük ve göçmen kökenli bir babanın ikinci çocuğuyum. İlkokula köyde başlayıp Nazilli Recep Bey İlköğretim okulundan mezun oldum. Ortaokul ve liseyi Nazilli Lisesinde bitirdim.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Ege Üniversitesinde Radyosyon Onkoloğu olarak yüksek lisansımı tamamladım.

Mesleki yaşamıma Diyarbakır Çermikte iki yıl mecburi hizmetimi yaparak başladım. Askerliğimi Samandıra Kışlası Revir Başhekimi olarak bitirdim. 1987 senesinde; benim gibi Boşnak kökenli bir ailenin kızı olan sevgili eşim Dr. Yıldız Hanımla tanıştım ve evlendim. İki çocuğum oldu; Kızım Yosun Dahiliye Uzmanı olarak doktorluk görevini sürdürmekte oğlum Poyraz ise Elektrik Mühendisi.

Askerlik sonrası Yeşilyurt (Atatürk) Devlet Hastanesi Radyosyon Onkolojisi Kliniği’nde göreve başladım. 2005 yılında Radyosyon Onkolojisi Kliniği Sorumlusu olarak emekli oldum. Aynı yıllar içersinde Antalya Akdeniz Ünv. Yrd. Doçent olarak tayinim çıktı. Fakat Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ndeki görevimden ayrılmak istemedim.

Emekliliğim sonrası; mesleki eğitim ve birikimimi göz önüne alarak, Sağlık Grupları İşletmeciliği’ne başladım ve hala sürdürüyorum.

İyi derecede İngilizce bilmekteyim. Çeşitli uluslararası mesleki seminer ve konferanslara katıldım.  

Sol gelenekten gelen bir kişi olarak CHP saflarında önce üye olarak ve daha sonra İl Sekreteri olarak ülkeme hizmet etmeye başladım. Mesleki birikimlerimi parti çalışmalarımla birlikte değerlendirdim. CHP Konak İlçe Örgütü Sağlık Komisyonu’nda aktif olarak görev aldım.

2007 seçimleri ardından İl Sekreterliği görevinde bulundum. Daha sonra yapılan İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. 2010 yılı referandumda da Seçim Kurulu’nda; Yürütme Kurulu Başkanı olarak yer aldım. İzmir’de güçlü oylarla “hayır”lı sonuçlar aldık.

Sadece yönetici olarak değil partimin bir neferi olarak da iktidar mücadelesinin her düzeyinde elimden geldiğince çaba harcamaya çalıştım. Referadum sürecinde ve Yerel Seçimler’de Güzelyalı’da bir CHP Seçim Bürosu açtım.

Milliyet, Hürriyet, Habertürk, Posta, Yenigün, Egelife dergisi gibi bir çok gazetede ve dergide partimizi anlatan görüş ve değerlendirmelerim yer almıştır. Bu görüş ve değerlendirmelerimde; parti için uzlaşmazlıklara karşı, birlik ve beraberlik içinde yapılanmamız gerekliliğini açıkça ön plana koymuşumdur.

Amacım; yıllarımı ve gönlümü koymuş olduğum bu yolda. Partime ve ülkeme daha iyi hizmet edebilmektir.