Konak AK Parti Karıştı!

TAKİP ET

Hafta sonu yapılan AK Parti Konak Kongresi sonrası oluşturulan yönetim kurulu parti tabanında tepki topladı. Oluşturulan yönetim kurulunda ilçe dışından isimlerin yazılması üzerine sosyal medya üzerinden çokça paylaşım yapılırken, İlçe Başkanı atanan Sait Başdaş'ın seçildiği oy da dikkat çekti.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-AK Parti Kongrelerinde yaşanan çifte listelerin ardından bu kez Konak’ta yeni kriz baş gösterdi. İlçe Başkanlığı için AK Parti Genel Merkezi tarafından atanan Konak Belediye Meclis Üyesi Sait Başdaş’ın atanması ile oluşan tepki ilçe yönetim kuruluna Konak İlçesi Gaziemir, Buıca ve Karabağlar’da daha önce parti yönetimlerinde ya da belediye meclislerinde yer alan isimlerin yazılması ile had safhaya çıktı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar çokça isim tarafından beğenilirken özellikle başka ilçe yöneticileri tarafından beğenilmesi de dikkat çekti. Paylaşımlarda ilçe başkanına sert eleştirilir yapılırken özellikle bazı meclis üyelerinin isim verilmeden itham edilmesi göze battı.

Sandıkta Şok Sonuç!

Bu arada toplam 436 delegenin olduğu Konak ilçesinde sandığa 202 ismin gitmesi bunun da 183’ünün Sait Başdaş’a oy vermesi salonda soğuk hava estirdi. Parti kulislerinde katılımın düşük olmasının nedeni olarak Kongrenin Divan Başkanı olan Necip Kalkan’ın yaptığı konuşmada ilçe başkanı olan Başdaş’ın memleketinden dolayı Mardinlilere methiyeler dizip diğer bölgeleri dışlamasının yanı sıra Başdaş’ın yönetimine başka ilçelerden çokça isim alması konuşuluyor.