Konak Belediyesi Kadın Yöneticilere Emanet

TAKİP ET

Konak Belediyesi'nin 32 müdürlüğünün 17'sinde kadın müdür, 6 başkan yardımcısı koltuğunda da bir kadın başkan yardımcısı oturuyor.

Begüm Burçak GÜNAY– GERÇEK HABERCİ - Konak Belediyesi’nin 32 müdürlüğünün 17’sinin müdür koltuğunda kadınlar oturuyor. Altı başkan yardımcısı olan Konak’ta yine bir koltuk kadın başkan yardımcısına emanet edildi.
Belediyenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Etüt Proje, Hukuk, İç Denetim, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, İnsan Kaynakları, İmar ve Şehircilik, Kadın ve Aile Hizmetleri, Kentsel Tasarım, Mali Hizmetler, Muhtarlık, Sosyal Yardım, Strateji Geliştirme, Teftiş Kurulu, Yapı Kontrol, Yazı İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’nü kadın yöneticiler yönetiyor.  
Belediyenin 6 başkan yardımcısından biri yine kadın oldu. Başkan Yardımcılığı görevine atanan Zerrin Polat’a bağlı dört müdürlük yer alacak. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koltuklarını da Zerrin Polat’a emanet eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye personelinin yüzde 30’unu kadınlardan oluşturuyor.
Konak’ın her noktasında, belediyenin ürettiği her hizmette kadın elinin, kadın emeğinin olduğunu dile getiren Başkan Batur, kadınlarla sadece belli alanlarda değil, hayatın her alanında el ele, kol kola, omuz omuza, yan yana olduklarını söyledi. Başkan Batur sözlerine şöyle devam etti:
“Kadının toplumsal alanda, iş yaşamında ve siyasette güçlü bir yere sahip olması, başarılarının görünür olması gerektiğine inanıyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır’ diyerek toplumda her alanda kadın ve erkeğin birlikte ve birbirini destekleyerek yol almasının önemini göstermiştir. Biz de kadınlara öncelik veren, onları destekleyen bir belediyecilik anlayışı ile hareket ediyor, idari kadrolarımızın çoğunluğunda kadın arkadaşlarımızla birlikte yol alıyoruz. Konak halkına hizmette, kadın erkek yan yana, omuz omuza çalışıyoruz.”
Çalışanların yüzde 30'u kadın
Belediyenin müdürlüklerinin yarısından fazlasının kadınlara emanet olduğunu vurgulayan Başkan Abdül Batur, “Belediyemizin hukuksal alandaki tüm işleri kadınlara emanet; belediyenin tüm iç işleyişinde söz yine kadın müdürlerimizde. Mahallelerimizin gözü kulağı muhtarlarımızla ve tüm Konaklı hemşerilerimizle iletişimimizde, sosyal yardımlarda, kadın ve aile hizmetlerimizde hep kadın müdürlerimizin emeği var. Konak’ı daha yaşanır bir kent olarak yarına taşıyacak kentsel dönüşüm planlarında en büyük emek yine kadınlarda. Kentimizin imarı kadınlarımıza teslim. İlçemizde huzur, sağlık ve düzeni sağlan Zabıta Müdürlüğümüz yine bir kadın emanet. Ayrıca tüm personelimizin yüzde 30’u da kadın. Konak’ı ileriye taşıyacak, kadınlara istihdam yaratacak, kadını toplumsal hayatta güçlü ve görünür kılacak pek çok projeyi sivil toplumun kadın öncüleri ile birlikte hayata geçiriyoruz’ dedi.

Konak Belediyesi Kadın Yönetici